Essin keskimmäinen poika, Artturi, pelaa salibandya Espoon Indiansissa. Joukkueessa pelaa kuta kuinkin samanikäisiä poikia ja he ovat tällä hetkellä tekniskäytännöllisesti ja periaatteellisesti yhdeksäsluokkalaisia. 

Tämänikäiset poikaset pelaavat jo organisoituja sarjoja ja Artturin joukkue oli jo viime vuonna ikäistensä SM-liigassa. Liigahommat eivät kuitenkaan etene samoin kuin aikuisilla, mikä tarkoittaa sitä, että viime kaudella liigaa pelanneet eivät automaattisesti jatka seuraavana vuonna. Tämä on tietenkin loogista, koska kyse on ikäkausista ja joukkueiden sisällä tapahtuu ihan iän mukanaan tuomia muutoksia ja siksi pelaajat saattavat hyvinkin paljon vaihtua. Toki siinä mennään vuosi kerrallaan eli ainahan sitä voisi mennä samalla joukkueella seuraavan ikäluokan sarjaan, mutta tilanne on nyt tämä ja sillä sipuli. Siis tilanne on sellainen, että ennen liigan alkua järjestetään karsinnat, joista sitten mennään siihen yläsarjaan, jos ollaan mennäkseen. Mikäli ei pääse liigaan, on sitten tarjolla alempia sarjoja eli kyllä näille pojille pelejä järjestyy.

Artturi on maalivahti, mikä on tietenkin kunnioitettavaa, koska hän on paljon vartijana ja viime kädessä vastuussa siitä, että vastustaja ei tee maaleja. Salibandy on kuitenkin sellainen peli, että vastuuta puolustamisesta on annettava kenttäpelaajille myös tosi paljon. Ei niin hurjaa maalivahtia olekaan, joka pystyisi pitämään joukkuetta kasassa ottelusta toiseen, jos hän ei voisi luottaa kentän tukeen. Se on tietenkin maalivahdille kurjaa, jos joutuu istumaan paljon penkillä, mutta se on nyt vaan maalivahdin osa ja sillä hyvä. Tämä kuva on otettu Espoossa elokuun alussa ja toki lukija arvaakin, että maalissa on Artturi #99.

artturi.jpg

Tässä juuri viikonloppuna Artturin joukkue sitten oli karsimassa SM-liigaan Jyväskylässä. Siellä oli viiden joukkueen turnaus, jonka voittaja pääsi suoraan liigaan ja sitten toiseksi ja kolmanneksi tulleille järjestetään uusi turnaus, mikä onkin jo ensi viikonloppuna. Vähän olisi tehnyt mieli mennä katsomaan pelejä, koska samalla olisi tullut vierailluksi veljellä ja olisi päässyt haistelemaan vanhan kotikaupungin hajuja, mutta kun viikonlopuksi oli varattu vähän muita menoja, niin emme lähteneet enkä minäkään lähtenyt yksin.

Otsikossani puhutaan tekniikan ihmeestä ja täytyy tässä nyt oikein vielä ihmetellä asiaa näin kirjallisessa muodossa. Olemmehan jo vuosikymmenten ajan tottuneet siihen, että suuria ja vähän pienempiäkin urheilu- ja musiikki- ja vaikka mitä tilaisuuksia saadaan televisioiduksi suorana vaikka maapallon toiselta puolelta. Mutta se sitten on ihmettä, että tämä tekniikka on jo mahdollista meille tavallisille tallaajille.

Indiansit kuvaavat kaikkien joukkueiden pelit ja ne on nähtävissä suorina lähetyksinä joukkueen nettisivuilla. Laajakaistojen, valokaapeleiden ja ylipäätään hillittömän nopeiden yhteyksien ansiosta liikkuva kuva kulkee helposti netissä ja on vielä kaiken kaikkiaan erinomaista laadultaan ja vielä kaiken huippuna hyvin edullista. 

game1.jpg

Niinpä se, että emme ehtineet Jyväskylään katsomaan pelejä ei haitannut itse pelien seuraamista, koska katsoimme kaikki matsit suorina lähetyksinä.

Vielä sitten lisää tuosta tekniikan ihmeestä. Tämä ylempi kuva on siis meidän olkkarista ja peli näkyi meidän omasta telkkarista. Kuten mainitsin, ne pelit näkyivät netissä. Tällä hetkellä saan netin helposti auki Apple-TV:n mötikän kautta ja tällä tavalla tein lauantaina ja eilen. Laitoin siis matsit näkymään iPadin kautta ja sitten yhdistin signaalin Apple-TV:n kautta isolle ruudulle ja hyvin toimi.

Viimeinen peli oli sellaiseen aikaan, että olimme jo Helsingissä, mutta ei se mitään. Ensimmäiset kaksi erää katsoin siellä missä olimme suoraan pädiltä keittiön pöydän ääressä ja viimeisen erän osittain sitten parkkipaikalla kuskin paikalla istuen.  Lähdimme ajamaan ennen pelin päättymistä, mutta se oli siinä kohtaa jo Indiansien hyväksi 10-0, joten voittajasta ei liennyt epäselvyyttä. Irmeli tosin istui apukuskin paikalla ja seurasi peliä eli sitä voi katsoa vaikka liikkuvassa autossa, no problem.

Netti tulee nyt sitten aukeamaan minulla piakkoin vielä paremmin, kun saan uuden tornin ihan piakkoin ja kytken sen telkkariin eli aion käyttää sitä tietokoneen monitorina, mutta siitä sitten tulevaisuudessa enemmän. On nämä vaan ihmeitä, joita ei olisi poikasena eikä edes nuorena miehenä voinut kuvitellakaan.

game2.jpg