Tämän illan yksi kohu-uutinen on ollut sellainen, että maatamme lähestyy pohjoisesta kova myrsky, joka kaataa puita ja tiputtaa runsain mitoin vettä taivaalta. Saa nyt nähdä, kuinka käy, mutta enpä ihmettelisi, vaikka meteorologit olisivatkin oikeassa - yleensä ennusteet vuorokauden päähän ovat jo aika lailla varmoja. Ilmeisesti Keski-Suomessa ja lännessä myös satelee ja tuulee nyt melkoisesti, joskaan en ole soitellut kenellekään siellä asuvalle tutulleni. Odottelen, mitä yö ja huominen tuovat tullessaan. 

Syksyn merkkejä ovat tietenkin puiden lehtien kellastuminen ja muu värjääntyminen, kuten naapuritalomme yksi vaahtera, joka on ihan räikeän punainen tällä hetkellä. Toki ilmojen viilentyminen ja päivien lyheneminen kuuluvat tähän samaan merkistöön ja onhan syyspäivän tasaus jo ensi viikolla. 

Kotimaassamme on jo muutaman vuoden ajan ollut sellainen villitys, että sopiville plänteille kylvetään auringonkukan siemeniä ja siinä sitten saadaan ihastella komeaa kasvustoa jonkin aikaa.

au2.jpg

Tämä kuva on aika huono, mutta kyllä ne auringonkukat siinä näkyvät. Otin sen kännykällä, kun olin lenkillä eli eihän tuo kaksinen ole, mutta ihan kuitenkin jonkinlainen muisto kirkonkylämme keskustassa sijainneesta auringonkukkapellosta. Taustalla näkyy vanha pappilan rakennus.

Tänä syksynä kuulin ensimmäisen kerran, että näillä pelloilla kasvavia auringonkukkia voi käydä ostamassa. Toki niitä on saanut keräillä ihan vapaasti, mutta että ihan myytäväksi asti. Eivätpä nuo kalliita ole olleet - pari euroa per kasvi, mutta tavallaan huvittavaa. Suomalainenhan ei ihan vähällä luovu edes eurosta ja niinpä uskon, että auringonkukkavarkaat ovat jossakin käyneet apajilla illan pimennyttyä. En tosin tiedä, mutta ihan uskallan epäillä näin tapahtuneen.

Minulla on työmatkani varrella aivan upea kukkapelto ihan samalla paikalla kuin viime syksynäkin. Siinä se on suhteellisen vilkkaasti liikennöidyn tien varrella ja useammin kuin kerran olen nähnyt siellä ihmisä keräämässä kukkasia, Minulle rittää tällainen fotografinen keräily.

aurinko1.jpg