Eilen kaivelin pitkästä aikaa äänityslaitteistoni esiin. Syystä ja kolmannesta johtuen olen ollut aika laiska tekemään mitään soittohommia, kun ei mitään sen kaltaisia keikkojakaan ole ollut eikä tiedossakaan, missä voisi tarvita esimerkiksi sopivia taustoja.

Syynä tähän oli nyt tällä erää se, että halusin soitella innokkaan tyttärenpoikani kanssa ja samalla näyttää hänelle äänitystekniikan saloja. 13-vuotias poika on erikoisen innokas kitaristi, soittaa päivittäin, säveltää ja keksii sooloja ~ kaiken kaikkiaan lupaava soittaja.

Äänittämiseen tarvitaan sopiva äänitysohjelma, ellei ole hyvää nauhuria. Nykyään kaikki toimii tietokoneella ja minulla on sellainen ohjelma Applen läppärillä ~ Logig Pro X se on nimeltään - erinomainen äänityssofta. Tietokoneen USB-porttiin kiinnitän etuasteen, jonka kautta äänitettävä materiaali ajetaan koneelle. Minun etuasteeni on Scarlett 2i2- kaksikanavainen Focusrite. Pieni, mutta erinomainen interface. Mikrofoni on Roden kalvomikki ja näillä hässäköillä sitten selvitäänkin.

Soitimme kolme biisiä, joista yksi on nuoren herran oma sävellys - kaksi muuta sitten jostain vaan temmattu. 

Nuori mies pääsi myös äänittämään ja tekemään nauhoitustyötä, jota jokaisen soittajan kannattaisi opiskella. Minä soittelin yhteen biisiin vähän taustahässäkkää ja sitten me kumpikin soitimme kitaralla omat soolomme, joista tein sitten yhden sooloraitakokonaisuuden ihan leikkaayhdistä-systeemillä. 

nityst%C3%A4.jpg

Samalla kun tuossa soiteltiin, filmasin hieman videolla tuota meidän hommaa ja eilen illalla sitten editeerasin musiikin ja filminpätkät ja niinpä samalla kun tuli soitetuksi, tekaisin myös musiikkivideon, joka tosin on hyvin vaatimaton eikä vielä julkaisukelpoinen, mutta onpa nyt kuitenkin muistona olemassa.