Kulunut viikko mennä hupslahti loman merkeissä. Ei tässä juuri mitään ihmeellistä tapahtunut, mutta jotain kuitenkin.

Viikkoa ennen lomaa minut yllättäen pyydettiin keikalle säestämään kuoroa konserttiin, koska alunperin varattu säestäjä oli sairaana. Sairaus ei sitten hellittänytkään ja niinpä minun piti jälleen kaivaa nuotit esiin ja lähteä lauantai-iltana kohti Helsinkiä.

roi2.jpg

Keikoilla on aina oma jännitteensä - tilanteesta riippuen tietenkin eriasteinen fiilis. Tällä kertaa oli tavallistakin isommat panokset, koska piti pyrkiä parhaaseen mahdolliseen. Syynä oli se, että Aino-Marialla oli kurssitutkinto liittyen hänen opintoihinsa Sibelius-Akatemiassa ja ei ollut todellakaan syytä mennä pilaamaan hänen tutkintoaan soittamalla väärin tai muuten mitä sattuu. Käsittääkseni meni ihan hyvin.

roi3.jpg

Molemmat illan kuorot (kuvassa ei muuten kumpikaan niistä ~ kirkossa kävi joku harjoitusporukka) joutuivat tietysti koville ohjelmiston takia - ei mitään superhelppoja juttuja. Lisäksi Roihuvuoren kirkon akustiikka oli haastava. Kuten kuvasta näkyy, kirkon katto ei aivan hipaise sisälläolijoiden päälakea ja ilmeisesti tuo sai aikaiseksi sen, että äänet pyörivät jossain määrin kimpoillen seinistä ja katosta ja ainakin siinä kohtaa, missä minä sitten istuin keikan aikana flyygelin takana, tässä kuvassa ihan oikeassa reunassa, oli tosi vaikea kuulla kuoron rytmiä. Harjoitellessa menin ihan sekaisin, mutta esitys toimi ihan kunnolla.

Toinen kuorojen iso haaste johtui siitä, että he lauloivat maskit naamalla. Olen kotoan kokeillut sitä ja hyvinkin todennut, että maailmassa on helpompiakin asioita. On toki hankalampiakin.

Oli joka tapauksessa kiva käydä pienellä kuorokeikalla ja näillä näkymin tämä oli nyt viimeinen sellainen keikka tämän syksyn tai itse asiassa vallitsevan koronakauden aikana. Se on varmaa, että en mene laulamaan mihinkään joukkojuttuun ja pysyn aika paljolti pois konserteistakin. Jos säestyskeikkaa tulee, saatan mennäkin, mutta sekin riippuu paikasta. Ihan kuorojen tai laulajien lähelle en mene, vaikka olisi maskit. Joutaa tätä koronan taittumista odottamaan.