Lomilla perinteisesti käydään jossain reissuilla. Tänä vuonna reissaaminen on sattuneesta syystä jäänyt tosi vähälle, emmekä tässä syyslomallakaan käyneet missään kovin k-alttiissa paikassa.

Irmeli on kotoisin Kotkasta ja siellähän olemme käyneet paljon, joskin molempien vanhempien kuoltua ovat käynnit vähentyneet. Minä en ole tänä vuonna juuri tuon taudin takia käynyt siellä ollenkaan ennen kuin nyt keskiviikkona. Viimeksi kävin siellä viime syksynä, joko lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Käyntimme aihe oli yksinkertaisesti haudoilla käynti ja siinä sivussa sitten tapasimme Irmelin serkun perheineen ja kaksi tätiä, jotka tästä taudista huolimatta uskalsivat ottaa meidät vastaan. 

Lähdimme keskiviikkoaamuna yhdeksän tienoilla ja hyvin oli liikenne rauhallista ja muutenkin komea ilma. Kävimme tosiaankin ne haudat hoitamassa tai jos ollaan tarkkoja, niin Irmeli hoiti leposijat ja minä kuvasin. Sitten kävimme syömässä jossain ruhtinaan paikassa Irmelin serkun ja hänen perheensä kanssa ja vielä sitten pikakäynneillä niiden tätien luona.

Palasimme kotiin edelleen rauhallisen liikenteen ja hyvän ilman vallitessa ennen pimeää. Irmeli näki kaksi pellolla seissyttä hirveä, minä en.

hauta.jpg

Torstaina sitten menimme Helsinkiin moikkaamaan Kerttua ynnä miestään. Kävimme aamiaisella Ekbergillä, mikä olikin hieno homma. Etenkin kaurapuuro oli herkkua. Kamalan kylmä oli tuuli, mutta onneksi ei tarvinnut kauan kärsiä vilua ja nälkää.

Kävimme myös Kitarapajalla, joka on kitaraihmisten karkkikauppa. Se on liike, josta saa yhtä akustisten kitaroiden huippumerkkiä eli Martinia ja kyseinen merkkihän on useiden ammattilaisten ja myös amatöörien suosima. Ostin omaan Martiniini uudet kielet ja kuolasin 12-kielistä ja toimittelin hieman yhtä asiaa, johon sitten joskus lisävalaistusta. Sieltä kyllä saisi halvalla hyvän Sigma-merkkisen 12-kielisen, mutta en välttämättä tarvitse sellaista, joten hieman jää vielä harkintaan, josko minulle sellainen vielä tulisi. Sigma on versio Martinista, hyvä soitin ja selvästi edullisempi. Kesäistä Woodstock-juttuamme varten olisin toki voinut ostaa hippikitaran, mutta jätin kuitenkin väliin, kun tuo pinkki ei ihan minulle tuntunut sopivan. En muuten edes katsonut hintaa ja tuosta kuvasta ei saa selvää.

kitarapaja.jpg