Tässä nämä loman merkittävimmät asiat ovat tulleetkin neljän ensimmäisen osan kirjoituksissa esille. Olen toki luonnollisesti lukenut, katsonut telkkaria, editoinut hieman videoita, kuunnellut musaa, käynyt lenkillä, tuomaroinut Essin poikien siivousoperointia, hieman soitellutkin sekä kitaroita että pianoja. Ihan niitä juttuja, joita teen muutenkin - oli sitten työaika tai ei.

Lähestyvä talvi asettaa aina  omituisen kysymyksen ~ milloin pitäisi vaihtaa talvitassut autoon. En viitsinyt jäädä moista odottamaan, vaan kävin tuossa autoliikkeessä vaihdattamassa nastat alle Irmelin autoon. Siinä on kevytvanteet, joita en ole halunnut itse väännellä, etteivät säry liian tiukan kiinnityksen takia. Toisaalta selkäni ei pidä pätkääkään siitä hommasta ja aina on vaaran, että renkaiden vaihto aiheuttaa monen päivän kivut ja pahimmillaan sairasloman, joten annan toisten hoidella hommat. Minun autossa on vanhat vanteet, joita kyllä passaa kiristellä ja pitemmän aikaa ovatkin essin pojat käyneet ne vaihtamassa, kuten varmaan tänäkin syksynä, ehkä jopa tänään.

Muilta osin tämä loma alkaa olla historiaa, joten kai tänä iltana täytyy ajaa parta ja lähteä liikkeelle kohti koulumaailman kuvioita. Joululoma on jo lähellä.

nasta.jpg