Nyt on sitten taas pohdittava entistä tiukemmin tätä koronataistelua ja sitä, kuinka voisi välttyä saamasta tautia ja myös kuinka voisi välttyä mahdollisesti levittämästä sitä. Kukaan ei voi oikein tietää, onko se päällä, koska alkuvaiheessa viruksen jo ollessa aktiivinen, ihminen on vielä oireeton.

Minähän olen siis koulussa töissä. Tutkimusten mukaan lapset eivät tätä tautia juurikaan saa, joskin siis poikkeuksia on, mutta omat havaintoni kyllä puoltavat tätä tutkimusta. Kummassakaan koulussa, missä päivittäin käyn, ei ole ollut tietääkseni koronaa. Sitäkään en tiedä, onko lasten perheissä ollut eikä sitä saa kysyäkään ja vaikka saisi, en saisi sitä tässä kertoa. Mutta tosiasia on, että en todellakaan tiedä.

Kaikesta huolimatta me pidämme koulussa maskeja. Sehän ei juurikaan suojaa saamasta tautia/tauteja, mutta estää kuitenkin omien pärskeiden lentelyä ympäri ämpäri. Se on kyllä epämiellyttävä, mutta ei tämä maskimaailma loputtomiin kestä ja ehkä pääsemme niistä eroon ensi vuoden puolella ainakin osittain. Voi olla, että siitä silti tulee pysyvä toimi esim. lentomatkoille, koska siellä kuitenkin ollaan kuin sillit purkissa useita tunteja ja vaikka ilma vaihtuukin koko ajan, ollaan siellä hyvin lähekkäin ja mahdollisuudet saada joku pöpö ovat kuitenkin aika suuret.

maski.jpg 

******

Nyt sitten ollaan ainakin kolme viikkoa rajoitusten alla täällä päin Suomea. Omiin suunnitelmiini tämä ei kuitenkaan hirveästi vaikuta.

Luopumiset

Tässä lähiviikkoina ei sitten ole kuoro- ja laulujuttuja kodin ulkopuolella ollenkaan. Kreikan ryhmä ei kokoonnu, mutta meillä olisi muutenkin ollut viimeinen kerta ennen joulutaukoa tuossa ensi keskiviikkona eli ei haittaa. En pääse kirjastoon, mutta koska minulla on BookBeat, on kirjojen saaminen napin painalluksen takana. Siinä loppujen lopuksi ne asiat, jotka vaikuttavat minuun henkilökohtaisesti.

Mitä minä teen?

Käyn normaalisti töissä, mutta kuten jo totesin, naamioituneena. Käyn kaupassa ostamassa ruokaa, mutta muuten pysyn pois kauppahulinoista, koska kaikki joululahjatkin on hankittu.  Tarvitessa käyn apteekissa, mutta siinä kaikki tarpeet. Vältän kaikin tavoin isoja marketteja.

Vietän pääasiassa kaiken aikani kotona lukemalla ja katsomalla leffoja tai sarjoja. Siivotaan varmaan silloin ja tällöin ja jos viitsin, teen joitakin pihahommia, jos siellä nyt mitään on jäljellä.

Soittelen jonkin verran ja äänittelen, mutta aika rentona ajattelin senkin touhun pitää. Hiljalleen luovun muutenkin kaikenlaisista soitto- ja lauluhommistani kuorolaulua lukuun ottamatta. Minä olen riekkunut ja esiintynyt ihan tarpeeksi paljon ja sekin kuppi alkaa tulla täyteen. 

Lenkillä aion käydä niin paljon kuin jaksan. 3-5 kertaa viikossa noin tunnin lenkki reipasta kävelyä ja tavoitteena saada joka kuukausi lampsituksi yli sata kilometriä. Eilen illalla sain marraskuun satasen täyteen, mistä suuri ansio ystävälleni, jonka kanssa olen tehnyt pitkiä ja hyvävauhtisia kävelyitä.

Sitten loppuajan voinkin istua kiikkustuolissa.

kiikku.jpg