Kyllähän tässä vanhetessaan alkaa olla sellainen mieli, että joululahjat ovat tavallaan täysin turhia. Meillä on tämä kartano täynnä tavaraa ja kaikki ylimääräinen alkaa jopa jossain määrin ahdistaa, kun niitä vanhoja ei raaski hävittää. 

Meikäläiset, 60 ja +, ovat loppujen lopuksi hyvin iloisia saadessaan sellaisia lahjoja, joilla on oikeasti jotain käyttöä. Jos tarvitsen oikeasti jotain, käyn ihan itse ostamassa sen tai ne ja tietenkin aineettomat lahjat esim. autonpesu by somebody ilahduttaa minua, vaikka ei olekaan mitenkään tarpeellinen. Tänä jouluna minä sain sukkia, paidan, kahvipaketin ja suklaata. Hyvin tarpeellisia asioita etenkin nuo kaksi viimeksi mainittua.

Paita on mallia John Fogerty. Olen rakastanut ruutupaitoja 1960-luvulta alkaen ja edelleenkin pidän niitä. Nytkin minulla on sellainen päälläni. Joskus 10-15-vuotiaana toivon aina lahjaksi sellaista paitaa, jossa oli kaksi rintataskua. Se johtui ihan siitä, että kun olimme kylässä, sain ahdetuksi taskuuni enemmän pipareita kuin sellaiseen paitaan, jossa oli vain yksi tasku. Jos en ihan väärin muista, onnistuin kerran erinäisin tavoin ottamaan kyläreissulta matkaani vajaan kolmekymmentä ruskeaa piprua - olisikohan alansa Suomen ennätys? Lisäksi on laskettava ne parikymmentä, jotka illan aikana ehdin syödä.

aatto1.jpg

Tämän vuoden lahjoista kiinnostavin lienee Yhdysvaltain entisen presidentin kirja. Kyse ei ole siitä tolvanasta, joka on laittanut maan täysin sekaisin, vaan hänen edeltäjästään, Barack Obamasta. Mielenkiintoinen opus, jota luin vielä eilen illallakin (yöllä) yhteen asti ja viimeiset sivut seisaaltani, kun meinasin väkisin nukahtaa, mutta kun oli päästävä yhteen paikkaan.

lahja2.jpg

 

Rouvaa paleltaa usein iltaisin, kun hän istuu sohvalla neulomassa, lukemassa tai telkkaria katsomassa. Niinpä ajattelin ilahduttaa häntä fleecehuovalla. Kyse on täysin uniikista tuotteesta, koska niitä ei ole maailmassa kuin yksi kappale. Kuvat on otettu viime keväänä, kun hänellä oli juhlapäivä ja sattui sellainen hetki, että me kaikki läheiset satuttiin paikalle yhtä aikaa. Tämä tuote on Ifolorin kautta, ja vaikka tämä ei olekaan MTV3:n tukema blogi, niin kehtaan mainostaa tuota firmaa. Olen tehnyt yli kaksikymmentä kuvakirjaa siellä jo vuodesta 2008 alkaen ja juuri parhaillaan on valmistumassa tämän vuoden toinen opus alkaen juhannuksen jälkeisestä viikosta.

lahja1.jpg