Joulu on maapallomme kallistuksen takia vuoden pimeintä aikaa. Koska tähän vuodenaikaan sijoittuu myös kristikunnan suuri juhla, on luonnollista, että etsimme ja haemme valoa sekä käytännöllisistä että tunteellisista syistä. Itse en pysty nukkumaan niin pitkään, että joutuisin heräämään valoisaan aamuun ja siksipä aamun ensi työ on laittaa sen verran valoa, että näkee tehdä jotain. Tällä korkeudella alkaa valaistua vasta tuossa puoli yhdeksän maissa ja jos on kovin pilvistä ei se valo paljon ilahduta, koska ihan puoleen päivään saakka on kuta kuinkin hämärää ja siinä kahden maissa alkaa taas pimetä ja neljän tienoilla on jo melkoisen mustaa.

Meillä on laitettu jonkin verran kausivalaistusta, mutta niitä nykypäivänä suosittuja sinisiä ja punaisia valoja ei ole. Etupihalla on hieman ja suurimmat valot meillä loistavat Ulkohuoneessa ~ upeasti loistavatkin.

valot.jpg 

Kävimme tänään pääkaupungissa toki ihan oikealla asiallakin, mutta saman tien piipahdimme sekä Esplanadin puistossa että Aleksanterin kadulla. Moniin suurkaupunkeihin verrattuna Aleksin jouluvalot ovat aika vaatimattomat, mutta minä pidän tuosta periyksinkertaisesta valaistuksesta. Se on juhlava, mutta ei yliampuva.

valot1.jpg

Espan puistossakin on paljon valoja. Monet puut ja pensaat on koristettu yksinkertaisilla valkoisilla valoilla, mutta on siellä sitten tällaisia eläinhahmojakin ja muitakin figuureja. Minä en pidä niistä, mutta sen verran annan periksi, että on sentään hyvä, että ne ovat valkoisia lamppuja - joku sininen poro puistossa olisi minun silmissäni ällöttävä. Toki on ihmisiä, jotka  oitävät niistä ~ vapaasti.

valot2.jpg