Joulunvietto on hiljalleen kääntymässä menneisyydeksi. Nyt on tapaninpäivä ja sehän on jo tavallaan ihan muuta kuin joulua. Kristillisessä perinteessä tämä päivä on ensimmäisen marttyyrin päivä eli kun tässä on pari päivää juhlittu Jeesus-vauvan syntymää, niin sitten muistellaankin kautta aikain ensimmäistä uskonsa puolesta kuollutta ihmistä, Stefanosta, kivittämällä tapettua.

Vietimme jouluaattoa pääosin kotona, mutta käväisimme Essillä syömässä ja vilkaisemassa lahjojen jakoa. Meillä oli varsin lahjaton pukki, mutta toi hyviä lahjoja. Niistä myöhemmin.

aatto4.jpgaatto3.jpg

Seurasimme lasten lahjojen saantia, joka sekin oli vallan hillittyä. He saivat sellaisia asioita, joita oikeasti tarvitsivatkin. Emmalle reppu, Artturille polvisuojat, Laurille lompakko ja Aksulle kitara. Lisäksi joitain vaatejuttuja ja sellaista eli ihan vaan asiaa. Myöhemmin he saavat yhteisenä lahjana jonkun pelikonejutun, mutta sitä ei ilmeisesti vielä edes ole Suomessa, vaan se julkaistaan tai siis saadaan myyntiin joskus talvella.

Aksun kitara oli tietenkin melkoisen iso lahja, mutta koska hän on varsin innoissaan noista soittohommista tällä hetkellä, niin silloinhan sitä rautaa on taottava. Huono soitin vie innon, joten keräsimme pienen porukan ja ostimme hänelle kohtuullisen arvokkaan Martinin akustisen. Meitä oli kuitenkin kahdeksan ihmistä jakamassa kustannuksia, joten eihän se kenellekään kohtuuttomaksi tullut. 

martin.jpg

Koirat olivat varmaan hieman sekaisin, kun koko huusholli tuoksui vahvasti kaikenlaisille herkuille. Hillittömästi tuo Davekin tuossa yritti saada makupaloja, mutta ripulivaara oli kyllä hieman liian suuri, enkä suostunut antamaan mitään tuosta ilmeestä huolimatta.

aatto5.jpg