Tänä vuonna eivät Kauneimmat joululaulutkaan ole soineet kirkoissa, kuten tavallisina jouluina. Tänä iltanahan olisivat normaalina perinteiseen tapaan Suomen kirkot täyttyneet ja vilkkaammilla paikkakunnilla jopa moneen kertaan, jos ei olisi tuota ilkimysvirusta.

Onneksi on kuitenkin tämä nykypäivän tekniikka ja temput ja pystyimme kuitenkin järjestämään edes jonkinlaisen joululaulutilaisuuden. Nyt, kun on tuo suurten joukkojen kokoontumiskielto, kuorommekaan ei ole missään olosuhteissa kokonaisena, vaan olemme tässä joulun aikana osallistuneet erilaisiin toimintoihin pienillä porukoilla. Minä ilmoittauduin vapaaehtoiseksi lauluhommiin, pariinkin paikkaan ja loppujen lopuksi nalli napsahti tälle illalle.

choir.jpg

Meitä oli yhteensa kahdeksan laulajaa ja sitten viulisti ja sellisti. Tässä kuvassa edessä seisova vaalea-asuinen Kaisa-Leena johti toimintaa ja soitti urkuja ja pianoa. Koko tilaisuus esitettiin suorana Vihdin seurakunnan YouTube-kanavalla ja se myös tallennettiin. Paikalla oli kolme filmaajaa, jotka yhtä aikaa käsittelivät useampia kameroita. Mikorofoneja oli melko lailla, joten äänen tallentaminen ja esittäminen toimi hyvin.

Emme olleet ainoat KJL-laulajat (Kauneimmat joululaulut), vaan tilaisuudessa esiintyi kolme eri ryhmää, jotka kukin vuorollaan esittivät noin 45 minuuttia ja sitten poistuivat paikalta ripeästi ja näin saatiin mahdollisimman turvallinen touhu aikaiseksi.

Kokonaisuudessaan tuo esiintymisemme sujui hyvin. Laulamisen lisäksi soitin kolmessa biisissä pianoa ja itse asiassa yksi illan lauluista oli minun sovittamani, joskus vuosia sitten tuokin tapahtui ja kyse oli "Taivas sylissäni" laulusta. Kuuntelin jälkikäteen keikan eikä siinä mitään sen kummempaa. Yhden rytmisen mokan sieltä kuulin, mutta se korjautui nopeasti, joten ihan tyylillä tästä selvittiin.

pianoman.jpg