Tämä koronavuosi on ollut suhteellisen hyvä liikkumisen kannalta. Tosin aloin jo tammikuussa kävellä aika tiuhaan, koska olin syksyllä aloittanut painon pudotuksen ja kun olin muutaman kilon saanut alas, lisäilin liikkumista, kun hiljalleen kykenin.

Tämä kulunut vuosi on sisältänyt kävelyä ja pyöräilyä. Talvella kävin jonkin verran kuntosalilla, mutta koronan päästessä vauhtiin, laitoin sen homman odottamaan aikoja parempia.

Tässä ensimmäisessä kuvassa on Sport Trackerin vuosianalyysi. Tämän mukaan siis olen käynyt jonkinlaisella lenkillä 173 kertaa, mutta se ei pidä paikkaansa, koska puhelimeni ei ole ollut joka kerta mukana enkä koskaan laittanut Trackeria päälle kuntosalilla. Niinpä sanoisin koko aktiviteetin olleen noin 200 suorituksen verran. Aiempiin vuosiin verrattuna toki paljon enemmän, mutta ei minulla ole ollut puhelinta matkassa joka lenkillä eli eivät nuos tosiaankaan ole vertailukelpoisia keskenään. Joka tapauksessa koronavuoden saldo on varmaan parempi kuin yli viiteen vuoteen yksikään vuosi - siitä olen varma.

liiku1.jpg

Tämä seuraava kuva kertoo pyöräilyaktiviteetistäni. Aloin pyörähommat joskus huhti-toukokuussa, mutta kylmyyden takia pääsin kunnolla ajelemaan vasta toukokuun lopulla. Asetin tavoitteekseni 1000 kilsaa koko kesälle ja sehän onnistui. Itse asiassa ajelin elokuun loppuun saakka, mutta sitten kyllästyin ja siirryuin kävelijäksi.

 

 

liiku3.jpg

 

Kävelin suhteellisen paljon sekä talvella, keväällä että nyt syksyllä ja joulun aikaan. Onhan tuossa kilsoja ihan hyvin ja niistä yli 400 on tullut syyskuun alusta tänne asti. Pääasiassa tavallista kävelylä ja jonkin verran sauvakävelyä, mutta enpä ole niitä erotellut.

liiku2.jpg

 

Aion toki jatkaa liikkumista tänäkin vuonna, mutta toivoisin saavani lajivalikoimaan myös hiihtoa. Sehän on toki siitä kiinni, josko saamme lunta riittävästi. Viime talvenahan ei ollut. Sitä odotellessa.