Näin keväisin on aina kiva lähteä jonnekin ulos pienelle retkelle. Onneksi asumme maalla, koska meiltä ei tarvitse mennä kauas löytääkseen hyviä ja vaihtelevia paikkoja. Tuossahan on ihan lähellä Nuuksio, mutta kauttaaltaan meillä päin on metsiä, joissa on nähtävää ja ne ovat myös helppokulkuisia.

Tässä menneellä viikolla oli pääosin pilvisiä päiviä, mutta sitten torstaina aurinko näyttäytyi oikein juhlavasti ja kunnolla ja niinpä pakkasimme reppuun eväät ja lähdimme Salmin ulkoilualueelle. Reppuun laitettiin makkaraa, kahvia, istuinsuojat, puukko, tulitikkuja, kamerat ja sinappia. Siinä oli riittävä retkivarustus ja sitten matkaan.

Suunta oli Salmin ulkoilualue, Paratiisi ja siellä Iso-Parikas-järven rannan grillikatos. Hyvin tuttu ja kiva paikka, missä olemme vuosien varrella käyneet kaikkina vuodenaikoina. Järvi on edelleen jäässä ja lunta on ihan talvisesti, mutta kyllähän nämä maaliskuun lämmöt ja vesisateet ovat huomattavasti painaneet lumia alas. Näimme kyllä reissullamme hiihtäjiäkin sujuttelemassa.

salmi3.jpg

*******

Salmin alueella on siis runsaasti grillikatoksia. Kysehän on varsin laajasta alueesta. Tulta ei saa sytyttää mihinkään muualle, mikä tietenkin on hyvin tärkeä sääntö etenkin kuivaan vuodenaikaan. Tällä hetkellä ei ehkä olisi vaarallista, mutta säännöt on selkeät. Grillipaikoilla on reissaajia varten valmiiksi puita, jotka pääasiallisesti ovat kuivia. Niinpä siellä on helppo saada grillikatoksen tulipaikkaan tuli ja makkaranpaistoon pääsee nopeasti.

salmi1.jpg

**********

Koska oli ihan arkipäivä, emme joutuneet ruuhkan keskelle. Totta puhuen taisimme nähdä neljä ihmistä. Mukava ja leppoisa retki ja ainoa miinuspuoli oli kylmähkö tuuli, jolta kyllä pääsi helposti suojaan, koska se oli ehkä enemmänkin henkäys kuin puhallus.