Vanhin lastenlapsistani täyttää tänä vuonna 19. Hän oli jo lapsena sellainen tyypillinen poika, että hän leikki paljon autoilla ja aika lailla ensimmäisten sanojen joukossa taisi olla "rekka". Ihan pienenä hän leikki lattialla isolla lelukuormurilla ja peruuttamisen merkiksi kuului pienen pojan suusta luonnollisesti tasainen piip-piip-varoitusääni.

 Aikaa on nyt vierähtänyt se 18 vuotta ja tuo entinen pikkupoika on minun mittainen tai jopa pitempi. Jo alakoulun aikoihin hän puhui siitä, että voisi vaikka alkaa automieheksi ja tuo päätös sitten kypsyi yläkoulussa. Hän pyrki logistiikkaosastolle ja on tunnollisesti hoitanut koulunsa niin, että valmistuu ammattiautoilijaksi nyt loppukeväästä. Hän on suorittanut kaikki teoriat ja hänellä on esimerkiksi lupa kuljettaa vaarallisia aineita. Tällä hetkellä hänellä on ns. C-kortti eli hän saa ajaa tavallista kuorma-autoa, mutta ei vielä sellaista isoa yhdistelmää. 

Iso yhdistelmä on sellainen, missä varsinaisen kiinteän vetoauton perässä on esim. kaksi konttia ja niiden välissä taipuva nivel. Kyllähän jokainen niitä on nähnyt. Sellaisen ajamiseen vaaditaan CE-kortti ja se on nyt nuorella miehellä opiskeluaiheena. Sain eilen häneltä kuvan tuollaisesta kapistuksesta, jonka kanssa hän hääräilee. Jäisi kyllä vaarilta ajamatta....

rekka.jpg