Meillä täällä Etelä-Suomessa alkoi kohtuullisen tanakka pakkasjakso tuossa hyvinkin joulukuun alussa. Parhaimmillaan/pahimmillaan pakkasta oli ihan kunnolla jopa yli 20 asteen. Talvi tulikin tavallaan hyvässä järjestyksessä, koska ensin oli kunnon kylmät ja sitten vasta alkoi tulla lunta. Sitä ei ole tänne meille asti ihan hillittömästi tullut ja eilen lämmön puolelle muuttuunut säätila on ollut myrkkyä tuolle vähäiselle lumimäärälle. Aamulla pihapolkumme oli vielä ihan valkoisena lumesta, mutta nyt iltapäivällä lumi on jo vetistynyt ja jos ei ihan haihdu, niin ehkä se sitten valuu maakerroksiin, koska ei tuohon mitään järveäkään ole tullut.

talvea.jpg

Katolla oli vielä eilen ihan selkeä lumikerros, mutta päivän aikaan osa siitä oli jo pudonnut maahan ja melkoinen määrä lirisi maahan varmaan siinäkin tapahtui haihtumusta. Tällä hetkellä meillä on sellainen viisi-kuusi astetta lämmintä ja ihan tuhoisaahan se on tuolle hötöiselle pakkaslumelle.

Sääennuste lupailee kuitenkin lievästi jäähtyvää ja sellaista keliä, että ollaan ainakin vähän pakkasen puolella. Mitään hillittömiä lumimyrskyjä ei ole kaiketi luvassa, mutta täytyy muistaa, että kymmenen vuorokauden sääennuste Suomen oloissa käy loppua kohti hyvinkin epävarmaksi. Onhan se nähty usein.

Ennuste näyttää itse asiassa hyvinkin paljon sellaiselta kevääseen vievältä aloitussäältä. Aurinkoista, yöllä kylmempää ja päivällä hieman plussalle menevää. Aurinko tosin paistelee vielä niin matalalta, että ei siitä kovin vahvaa lämpöilyä ole luvassa, mutta kohdalle tullessaan tuntuu jo hieman.

talavi.jpg