Valtteri-myrsky tuli ja toi tullessaan jonkin verran tuulta ja aika muhkeasti lunta.Sik'li kuin olen ymmärtänyt, on Lounais-Suomen alue ja Ahvenanmaa jäänyt kuitenkin veden alle, koska lumi ilmeisesti on ainakin osin tullut vetenä. Jossain määrin kaiketi on ollut paikallisia vaihteluita jopa muutaman kymmenen kilometrin matkalla. Kelikamera (juuri äsken katsottu) näyttää ykköstieltä läheltä Turkua kohtuullisen lumista kuvaa, mutta sitten idempänä, joskin etelämpänä Hangossa on maa lähes paljas.

Lumisade alkoi meillä eilen viiden (= 17.00) maissa ja hiljalleen sitä sateli pitkin iltaa. Yöllä on varmaan satanut enemmänkin, mutta enpä minä mitään kohtuutonta lumimäärää ole joutunut tökkimään syrjään.

Tässä ensiksi kuva eilisillalta joskus seitsemän maissa.

snowla.jpg

Aamulla sitten menin tuohon pihalle kymmenen maissa ja aloin kolata ja lapioida. Lumi oli kohtuullisen kevyttä ja aavistuksen kosteaa eli astekin lämpimämpänä, olisi varmaan ollut aika paljon raskaampaa uurastella tuon lumen kanssa.

Molemmat autot ovat seisseet pihassa yön ja kyllähän ne olivat hautautuneina lumeen niin, että ei juuri autoa siitä nähnyt. Puhdistin Penan ja kävin vielä ajelemassa saadakseni enimmät lumet irti. Parissa tunnissa sain tehdyksi kaikki lumihommat ja olisi se nopeamminkin sujunut, jos olisin viitsinyt huseerata hätäisempää tahtia. Tässä kuvat aamulta ennen kuin aloitin putsauksen.

snowsu2.jpgsnowsu1.jpg

Kello on nyt noin puoli kaksi ja edelleen sataa, joskin aika verkkaisesti. Luulisin, että vielä pari lumiuurastusta tarvitsee tänään tehdä ja käsittääkseni enempi lumentulo päättyy joskus illalla.