Koronan riehuessa ei tässä tullut ihmeesti matkustelleeksi. Emme vuoden 2020 ja 2021 aikana käyneet maamme rajojen ulkopuolella ja melko vähän kotimaassakin kuljettiin. Irmeli oli tosin siskonsa kanssa silloin maaliskuussa kolme vuotta sitten Espanjassa, mutta tuli sitten viime hetkellä pois, koska heti heidän reissunsa jälkeen alkoivat ne kovat rajoitteet. Irmelin piti olla kaksi viikkoa kotihommissa tuon matkan päälle ~ olihan se kovaa touhua.

Viime keväänä sitten alkoi tuntua siltä, että jotain reissua voisi jo uskaltaa tehdä. Otimme rohkeasti lentoliput Skotlantiin ja vietimme siellä vajaan viikon ystäviemme luona pääsiäisen ja vapun välissä. Ihan maskit naamalla piti vielä reissata, mutta ei siitä haittaa ollut. Johan niihin rätteihin oli tottunut.

Sitten toukokuun lopulla uskaltauduin Santorinille Kreikkaan. Maskit naamalla piti reissata ja muistaakseni julkisissa kulkuneuvoissa piti sitä pitää, mutta se ei minua sitten suuresti haitannut, koska en käyttänyt koko matkan aikana lentokenttäkuljetuksia lukuun ottamatta julkista liikennettä. Sen toki havaitsin, että selkeästi vähemmän turisteja siellä oli kuin normaalisti tuohon aikaan.

Kesällä reissasimme kotimaassa ~ pääasiassa täällä kotialueen lähistöllä, mutta yksi reissu ajettiin Keski-Suomeen ja sitten oltiin vajaa viikko Ahvenanmaalla.

Minä olin sitten meidän Paavon kanssa Kreetalla elokuussa. Maskipakkoa oli jossain määrin hellitetty, mutta ainakin menomatkalla pidimme sitä - tulomatkaa en muista. Erikoisen mainittavaa siitä reissusta on, että siellä oli sairaan kuuma ja tuuli kovaa.

Syyskuussa olimme rouvan kanssa Reinin risteilyllä, joka oli varattu ja maksettu jo kaksi vuotta aiemmin (tosin eri kohteeseen, mutta saman firman kuvioissa), mutta koronan takia sitä sitten aina siirreltiin. Sillä reissulla oltiin viikko ja nähtiin mukavasti Saksaa ja olimmehan me Amsterdamissakin. Paluumatkalla käytiin Sveitsin puolella, mutta se oli vain lyhyt oikaisu.

Vielä yksi reissu eli vastoin kaikkia odotuksia teimme viikon "kanalomamatkan" Kanarian saarille, Gran Canarialle. Se oli sellainen yllätysjuttu, kun olimme tähän asti aina sanoneet ystävillemme, että emme me sinne halua. Yllätys onnistui ja niinpä saimme viettää viikon kavereidemme kanssa ja nauttia mukavasta lämmöstä ja auringonvalosta.

Tänä vuonna emme reissaa tällä tavoin. Tähän mennessä emme ole edes varanneet mitään ihmeempää lukuun ottamatta muutaman päivän visiittiä Tampereelle huhtkuun lopussa. Katsellaan nyt tässä, kun jaksellaan.

kana2.jpg