Tappara on terästä, muut tulee kaukaa perästä….. olikohan tämä jostain laulusta? Niin tai näin, niin vakava totuuden siemen siinä on. Eipä tarvinnut olla kummoinen ennustaja, kun saneli jo helmikuussa, että sinne Tampereelle se mestaruus menee eikä mene kissaeläimelle.

 

Playoffseissa kirvesrinnat veivät KooKoon 4-0, HIFK:n 4-1 ja samoilla numeroilla finaalisarjassa Pelicansin. Lahtelaiset pystyivät jopa piinaamaan Tapparaa ajoittain, mutta kylläpä tamperelaiset olivat koko ajan pienen potkun verran edellä.

 

Lehdet, telkkari, radio ja muutkin some-kanavat kilvan ihmettelevät tai ainakin selittelevät, miksi Tappara on niin tolkuttoman ylivoimainen, että muut kärkijoukkueet korkeintaan pystyvät hieman piikittämään, mutta eivät sen enempää. Tavallaan vastaus on yksinkertainen. Heillä on tasainen ja vahva porukka, hyvä pitkäjänteinen valmennustoimi, kova motivaatio, loistava organisaatio ja tarvitseeko tässä sanoa muuta.

 

Olihan se upeaa katsella sitä Tapparan pelin soljumista ja sitten sitä vastustajan maalin edessä touhuamista. Siellä oli Savinainen ja kumppanit härnäämässä maalivahtia ja isot miehet siinä paikassa peittävät maalivahdilta näkyvyyden ihan täysillä eivätkä puolustajat saaneet näitä Tapparan isoja rohmuja millään pois siitä ja kun sieltä löytyi maalintekotaitoa runsain mitoin, niin eipä ihme.

 

Vähämaalisissa nykypäivän kiekko-otteluissa ratkaisevat erikoistilanteet tosi usein. Ennen eilistä ratkaisevaa ottelua Tapparalle oli tehty playoffs-peleissä (KooKoo, HIFK, Pelicans) vain yksi maali heidän kärsiessään alivoimaa. Ylivoimalla he taas rankaisivat vastustajiaan hyvällä prosentilla. Tasavahvoina tapparalaiset pitivät vastustajaa hyvin aisoissa, eikä siinä muuta tarvittu.

 

Eilinen ratkaisumatsi oli tosi jännittävä ja varsinainen pelihän sai ratkaisunsa sekunnin ennen pelin päättymistä. Tämä kertoo taas sen, että pelit pelataan loppuun saakka. Me satuimme olemaan juuri sopivasti Tampereella eilen ja jos peli olisi päättynyt ajallaan,olisimme ehkä jaksaneet jäädä kaupungille katsomaan loppuhulinaa. Katsoimme peliä autossa puhelimesta, mutta koska oli mahdotonta arvata, kauanko ratkaisuun kestäisi, emme jääneet kylmään keskustaan odottamaan, vaan ajoimme hotellille. 

 

Liigakausi on nyt ohi ja pulinat pois. Ensi vuonna mestari toki vaihtuu, mutta se on toinen juttu.