Me päätimme kokeilla Ruokaboksia. Yksinkertaisesti se tarkoittaa sitä, että meille tulee pahvilaatikollinen ruokatarvikkeita ja laatikossa on neljä eri reseptiä. Boksissa on riittävästi aineksia reseptien mukaiseen ruoan valmistamiseen ja jos ollaan tarkkoja, niin ainakin eilisen kokeilun jäljiltä ruoka-aineita oli liikaakin. Vähintäänkin ruokaa tuli riittävästi.
En ala tässä sen enempää selittää yksityiskohtia, mutta systeemi vaikuttaa hyvinkin toimivalta. Jos mahdollisesti kiinnostut asiasta, kuukeloi Ruokaboksi ja pääset tutustumaan asiaan. Jossain määrin merkittävää on se, että Ruokaboksin tilaaminen vähentää tai oikeastaan nopeuttaa kaupassa käyntiä ja jatkuva miettiminen, mitä taas tänään söisi jää pois. Toisaalta ruoat ovat tavallaan valmiiksi laadittuja ja niinpä tilaa omille luoville valmistusratkaisuille jää vähemmän. Meille ei kaupassa käynnistä ole syntynyt mitään ongelmaa, koska eläkeläisinä meillä riittää kyllä aikaa hakea muutama maitolitra ja kala- tai lihapaketti ja tarvittavat vihannekset, mutta perheellisille töistä kotiin kiirehtiville tuollainen valmislaatikko on vähintäänkin aikaa säästävää ja stressiä vähentävää.
Kävimme eilen rouvan vanhempien ja sisarusten haudoilla Honkanummella ja Kotkassa ja pysähdyimme vielä kotiin palatessamme Porvoossa kahville. On muuten mukavaa mennä sinne vanhaan kaupunkiin tähän aikaan vuodesta, kun siellä näkee jotain ja mahtuu kauppoihin ja kahviloihin. Normaalisti kohtuullisena kesäpäivänä ei ymmärrettävistä syistä johtuen meinaa mahtua sekaan. Nyt pääsimme kahvila Helmiin ja Brunbergille kätevästi ja nopeasti. Ajankohtaan sopien söin Helmissä Runebergin tortun. Tämä reissu kaikkine kukka- ja kynttilätouhuineen kesti noin seitsemän tuntia ja sanomattakin on selvää, että olimme sekä väsyneitä että nälkäisiä päästessämme kotiin illan suussa. Tässä kohtaa tuo valmiiksi mietitty Ruokaboksin ateria oli loistava juttu.
Boksissahan tulee siis ruokatarvikkeiden kanssa myös valmiit resptit. Niiden avulla käytännössä ruoanvalmistustaidotonkin tekee hyvät sapuskat, kunhan ei polta niitä liian kuumilla lämmöillä. Teimme rouvan kanssa yhdessä päivällisemme ja olisikohan tähän hurahtanut joku parikymmentä minuuttia - ei paljon enempää. Kermainen kylmäsavulohipasta tulla tupsahti ohjeen mukaisesti laitettuna varsin nopeasti ja oli ihan asiallista. Itse kannattaa maustaa näin ensi kokemuksen perusteella, kuten reseptissä ohjataankin kurkistamaan sinne omaan kaappiin.
En nyt usko, että tämä juttu jää meille pysyväksi, mutta jonkinlaista vaihtelua tässä joka tapauksessa tulee päivittäisiin rutiineihin. Nyt, kun tässä tänä syksynä olemme siirtyneet totaalieläkkeelle, on pyrittävä erinäisiin päiväohjelmien variaatioihin, koska muuten alkaa jonkinasteinen mökkihöperyys vaivata.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.