Jokunen viikko sitten taivaalta tuli lunta oikein urakalla ja hyvällä vauhdilla aivan vaakasuoraan. Sittenhän tuli suojakeli, joka sulatti hötösen pakkaslumen melko lailla, joskin sitä jäi ihan hyvin. Sitten pakastui taas ja nyt näyttää, että tätä talvista ilmaa riittää hyvinkin koko helmikuulle. 

Lunta ei ole ihan hirveästi tällä hetkellä, vaikka sitä on hiljalleen sadellut lähes joka päivä. Sitä on kuitenkin aivan tarpeeksi hiihtolatujen tekemiseen jopa metsäreiteille ja pulkat ja kelkat saavat nyt kyytiä joka lähtöön.

DSC_0009.jpg

Nyt kun on ollut suhteellisen tyyntä, ovat puiden ja pensaiden oksille jääneet lumikerrokset muodostaneet oikein kunnollisen lumikoristeen. Ulkona näyttää ihan vanhan ajan talvelta. Aurinkoisena hetkenä on ihan pakko kaivaa aurinkolasit esiin, koska matalalta tuleva auringonpaiste häikäisee kirkkaasta lumesta heijastuen ja silmiin ihan sattuu. Ihan kuin lapsena.

DSC_0006.jpg

Me syötämme pikkulintuja (ja siinä sivussa isojakin). Tiaisia, keltasirkkuja, punatulkkuja, varpusia, naakkoja, harakoita - kyllä niitä tuolla lintulaudoilla tuntuu pyörivan ja jyväsia menee hyvää tahtia. Niitä on hauska katsella ja olisiko se ollut sunnuntaina, kun laskin takapihan lintulaudalla olleen yhtä aikaa parikymmentä tipusta. Siinä ne aina käväisevät ja sitten lentävät puun oksalle tarkistamaan tilanteen ja sitten taas tullaan takaisin. Se on huvittavan näköistä.

DSC_0007.jpg

Ajoin Pampulalla varmaankin viime torstaina, mutta sitten en koskenutkaan koko kärryyn ennen maanantaita. Kyllähän sitä lunta siihen ehti hieman sadella, mutta tuo lähti kyllä ihan sutaisemalla pois eli näyttää paljon hurjemmalta kuin olikaan.

Joka tapauksessa nyt on kunnon talvi vastineeksi sille viime vuoden pitkälle marraskuulle. Paremmaltahan tämä ainakin näyttää, vaikka välillä pakkanen posken päätä pureekin.