Huhtikuun 1. päivä. Ensi kuussa on hyvin todennäköisesti jo hienoja, hyvinkin kesäisiä ilmoja. Jos lumet ja jäät sulavat tässä lähiviikkoina täällä meidän korkeudella ja sitten toukokuussa sattuu olemaan jo muutamankin päivän tarpeeksi lämmin jakso, pääsen jopa uimaan. Voihan toki järveen mennä pulikoimaan vaikka avantoon,  mutta en harrasta moista masokismia. Olen lämpimien vesien kannalla.

Huhtikuussa saa vaihtaa kesärenkaat autoon. Iso juttu. Meidän autolla on toki ihan hyvä ajaa myös talvirenkailla, mutta ovathan kesäpyörät vähintäänkin hiljaisemmat.

1. huhtikuuta. Aprillipäivä. Jekkua on siinä monenlaista ja aika hyvin ihmisiä on vuosien varrella saatu harhautetuksi uskomaan ihan kaistapäisiäkin juttuja. Pahimmillaan nuo pilat ovat aiheuttaneet vakavia onnettomuuksia, kuten kauan sitten Kivijärvellä, kun pilapuhelun takia poliisiauto lähti paikalliseen pankkiin pillit vinkuen ylinopeutta paahtaen kirkonkylän läpi ja siinä kaahatessaan ajoi suoraan setäni auton kylkeen. Henkilövahinkoja ei onneksi tullut. Minä sain henkisen vamman, kun minulle oltiin hyvin vihaisia, kun kehtasin puhua rumasti vanhasta, hartaasti uskovaiseksi tiedetystä naisopettajastamme. Hän nimittäin pölähti kihloihin juurikin sopivasti aprillipäivänä ja minä tätä tietoa iloisena levitin. Mikä siinä sitten oli niin kamalan vakavaa - tottahan minä puhuin, mutta hyvä kun ei tullut selkäsaunaa.

1. huhtikuuta. Tasan 46 vuotta sitten olen derivoinut ja integroinut elämäni viimeisen kerran. Siis niitä sellaisia matemaattisia hommia. Sattui nimittäin pitkän matematiikan yo-kirjoitus juurikin tähän aprillipäivään. Neljä ja puoli laskua osasin ja niillä pääsi komeasti läpi. Nelosen matematiikalla melkein magna. Ihan hyvä aprillipila. Matematiikan opet väittivät, että me pitkän matematiikan opiskelijat tulisimme tarvitsemaan sitä tietoa koko elämämme ajan ja että siitä olisi paljon hyötyä. Heh heh.... en ole kertaakaan niitä tietoja tarvinnut tuon päivän jälkeen. Sen verran siitä oli iloa, että me pitkän matematiikan selvittäneet saimme vapautuksen OKL:n perusopetuksen matematiikasta eli lukukauden mittaisesta luento- ja demosarjasta - taisi olla 2h/vko.

1. huhtikuuta. Runsaasti synttärijuhlia (ihan oikeasti). Lauluntekijä J.Karjalainen, Andreas Thorkildsen - Tero Pitkämäen kova kilpakaveri eli siis keihäänheittäjä, Alexander Stubb - poliitikko, Susan Boyle - uskomaton luonnonlahjakkuuslaulaja, Reijo Ruotsalainen - yksi kaikkien aikojen suomalaisista NHL-pelaajista, Anton Innauer - kova mäkihyppääjä aikoinaan, Sakari Männikkö - ei varsinaisesti mikään ihmeellinen tyyppi, mutta näen hänet joka päivä peilistä,  Barry Sonnenfeld - amerikkalainen elokuvaohjaaja (mm. Men in black),  Allu Tuppurainen - paremmin Röllinä tunnettu, Ali MacGraw - kuuluisan nyyhkyleffan, Love Storyn, näyttelijä (se joka kuoli siinä leffassa), Sergei Rahmaninov - oli venäläinen säveltäjä, upeita pianokonserttoja, Kari - ystäväni mies, Salla, Jussi, Mila - entisiä oppilaitani.... kyllä näitä riittää.

Tämä päivä on aika usein sattunut pääsiäisen aikaan. Mikäpäs siinä. Pääsiäinenhän vaihtaa paikkaa vuosittain melkoisen monimutkaisella kuviolla, mikä liittyy täysikuuhun ja kevätpäiväntasaukseen. Ensi vuonna huhtikuun eka päivälle sattuu toinen pääsiäispäivä, kun taas vuonna 2025 pitkäperjantai on vasta 18. huhtikuuta.

Eipä tässä muuta kuin että jatkakaa suurella ilolla.