Olimme eilen illalla yhtyeemme neljännellä keikalla. Yhtyeemme on siis Ammatinvalintakysymys eli lyhemmin AVK. 

Eilinen keikkamme oli erään ammattijärjestön juhlatilaisuuden tanssipuolen musisoinnin huolehtiminen. Päätimme jo hyvissä ajoin, että pidetään sellaista bilemeininkiä päällä ja siksi emme juurikaan treenanneet slovareita.  Eipä niitä siellä (juuri) kukaan kaivannutkaan - ihan reipasta pomppimista siellä lattialla harrastettiin.

Settimme koostui kahdesta noin 45 minuutin osiosta ja vaikka pieniä kömmähdyksiäkin sattui, niin eivätpä ne mitään haitanneet. Minä siellä kömmelöin eniten lähinnä tekniikkani kanssa. Kuten jo olenkin moneen kertaan kirjoitellut, minulla on käytössäni ns. korvamonitorointi ja se oli eilen eka kertaa käytössä keikalla. Keikan alussa en kuullut ihan kaikkea ja niinpä huhuilin äänimiestämme pariinkin kertaan apuun. Tässä onkin todettava, että ilman miksaajaamme, Anssia, olisi keikkamme ollut ihan toisenlainen. Hänen intonsa touhuta teknisten välineiden kanssa on suorastaan huikeaa ja kun hän nyt on käynyt useammankin treenin kuuntelemassa ja hakemassa hyviä säätöjä,  sai hän tuon ohjauspöydän eli siis mikserin kautta loihdituksi sekä saliäänen että lavaäänen ihan huippukuntoon. Meidän oli helppo toimia, kun saimme keskittyä soittamaan ja laulamaan.

avk1.jpg

************

Meillä on neljä laulusolistia. Ida hoitelee reippaat 80-luvulla ja sen jälkeen tehdyt disco- ja tanssihitit. Tunteella ja taidolla. Turhaan ei yleisö antanut hänelle raivoisia aplodeja kerta toisensa jälkeen eivätkä "we want more" huutelutkaan jääneet mitenkään yksittäisiksi. Silloin, kun hän ei laula sooloja, laulelee hän stemmoja ja soittaa pianoa

avk8.jpg

**********

Essi laulaa samankaltaisia biisejä kuin Ida ja ihan samalla tavalla taidolla ja tunteella. Lisäksi hän on hyvin paljon mukana stemmalaulajana ja pianistina. Pianolla hän soittaa  paljon soolojuttuja ja biiseille ominaisia kilkutuksia, kuten Dingon tutussa "Levoton tuhkimo"-biisissä. Lisäksi hän soittaa parissa ohjelmistomme biisissä kitaraa.

avk4.jpg

***********

Meillä on sitten Linda, joka ei laula sooloja, mutta laulelee hieman stemmoja. Hän keskittyy sekä pianoon että harmonikkaan. Harmonikka on hänen pääsoittimensa ja sen pelittäminen käy häneltä kyllä todella upeasti, jos kohta myös pianistina hän on taidokas.

avk6.jpg

***********

Yhtyeemme neljäs naispuolinen soittaja on basistimme Kaisa. Hän hoitaa musisoinnin alakerran tyynen rauhallisesti ja taitavasti eikä kukaan ole saanut häntä innostumaan bassonsa myymisestä. Siis ei meidän bändissä sitä kukaan ole yrittänyt, mutta kuulemma joskus joku on kysynyt, kuinka paljon se maksaisi. Sitä en oikeasti tiedä, pitääkö tuo juttu paikkansa.

avk7.jpg

*********

Rumpalimme Kimmo soittaa käytännössä kaikissa biiseissä rumpujaan, laulaa sekä sooloja että stemmoja ja hakee myös pariin kappaleeseen kitaran. Monitaitoinen muusikko, jolta sitten käy myös pianon ja trumpetin soittaminen, joita hän ei ole vielä kuitenkaan tuonut kehiin. Itse asiassa pianistia ei taideta enää tarvita, koska meillä on neljä sellaista.

avk3.jpg

**********

Minä laulan sooloja ja kitaroin, vaikka en ihan aikuisesti ole mikään kitaristi. Kuten jo tässä aiemmin kerroin, meillä on kolme pianistia ja jos minä vielä kaivaisin pianon, niin olisihan tuo vähän outoa. Tosin oudompaa on se, että kitaransoittotaidoistani huolimatta kilkutan ja vingutan kolmea eri kitaratyyppiä ~ sähkäriä ja 12- sekä 6-kielistä kitaraa. Vähän riippuu biisin meiningistä, mitä noista käytän. Laulan myös sooloja ja stemmoja.

avk5.jpg

Soitimme siis eilen kaksi 45 minuutin settiä ja ihan hilpeä meininki oli päällä. Kun alkuvaiheen tekniset jutut oli saatu syrjäytetyksi - ei niitä siis muilla ollut kuin minulla, niin mitä pidemmälle päästiin, sitä rennompaa ja hehkeämpää tuo soitto ja laulu olivat. Pari encoreakin laitettiin vielä ikään kuin kattauksen päälle ja päätimme hulinat iloisin mielin.

Koska meillä on paljon johtoja ja kytkemisiä, kului meillä aikaa useampi tunti lavan kasaamiseen ja sitten illan päätteeksi piti vielä purkaa koko homma ja kantaa soittimet autoihin. Onneksi ihan itseäni ajatellen bileet päättyivät hyvissä ajoin ennen puolta yötä ja sekä soitinten autoon saaminen ja lopulta kotimatka onnistuttiin tekemään ennen puoltayötä. Turha sitten kai erikseen mainita, että olin aika poikki, kun viimein pääsin sänkyyn. Mutta siis totean, että hyvin sujui ja jäi hyvä mieli.