... se kevät nimittäin. Vanha kansa sanoo, että keikutellen, mutta niinhän se aina. Aika kultaa muistoja, mutta joka kevät on muutama tosi kurja päivä vihmovine sateineen ja hiukset päästä repivine tuulineen. Ennuste kyllä lupaa, että tämä puuskatuulinen sade menee kuta kuinkin ohi huomiseen iltapäivään mennessä. Sen verran surkea tämä päivä on ollut, että enpä juuri ole ulos nenääni työntänyt.

Niin se kevät. Lintuja olen jossain määrin bongaillut ja onhan noita auroja taivaalla töötötellen mennyt tuonne pohjoiseen päin. Joutsenia, hanhia, sorsia, töyhtötyyppejä (töyhtöhyyppä) ja onhan noita nähty. Eilen näin tuolla retkellämme perhosia ja mehiläisiä.

Meillä on lumet lähteneet käytännössä kokonaan. Helmikuun lopussa kävi lämpö- ja sadeaalto ja vei melkoisen määrän talven lumista ja sitten tuo mennyt maaliskuu hiljalleen mataloitti hankia ja nyt tämä huhtikuun ensimmäinen viikko on hoidellut loppuhommat. Aika vaikea uskoa, että minä noin reipas kuukausi sitten vielä hiihtelin tuossa selkäni takana olevalla pellolla.

 kevat2.jpg

Näin keväällä jokainen varmaan alkaa etsiskellä kevään ensimmäisiä kukkasia ja tuijotella lehtipuiden paisuvia silmuja. Leskenlehtiä näin jo alkuviikosta siinä, missä niitä aina joka vuosi näenkin. Se on siis ensileskenlehden pesimispaikka. Tuolla metsäretkellä näin kauniin sinivuokkokasan... jippii.

kevat1.jpg

Aiemmin tässä viikolla kerroin ostaneeni raivaussahan. Aleksanteri kasasi sen, mutta en ole vielä edes kokeillut sitä, koska ulkona on ollut aika kylmä ja eilen kun oli hyvä päivä, kävimme retkellä. Kyllä nuo pensaat saa kaadetuksi, joskin aika pian se täytyy tehdä, mutta onhan tuo saha aika tehokas.

Raivaussaha on raju peli. Se terä osuessaan oksiin ja pieniin kiviin, heittelee ne aika vallattomasti sinne ja tänne ja siksi ihmisen kannattaa suojata tärkeimmät osat eli silmät ja muutenkin kasvot. Turvajalkineetkin voisi olla, mutta tyydyn kumisaappaisiin. Kuuloakin kannattaa suojata, koska se laite huutaa aika rajusti. Uskoisin, että viikonloppuna testaan. Siitä tulee todisteita.

kevat3.jpg