Vuosi on 2021. Aika kauas on tultu siitä vuodesta, kun minä synnyin, mutta onhan tämä ihan mukavaa, kun vielä näinkin pitkän ajan jälkeen pystyy tässä hyvin seurailemaan maailman menoa ja tässä pienellä alueellani osallistumaankin, jos ei nyt maailman menoon, mutta ainakin kylän menoon.

Kaikki te varmaan arvaatte, mitä tässä kohtaa elämää eniten odotan. Euroviisuja? No just, ei. Koronaa vastaan kehitettyä rokotetta on jo saatu Suomeen ja ensimmäiset piikit on pistetty ja uutta lastia odotellaan. Sitähän minä tässä odottelen ja toki menen piikille heti, kun vaan sellaisen saan. Siihen asti täytyy pyrkiä olemaan varovainen ja välttää sellaisia tilanteita, missä on paljon ihmisiä. Toistaiseksi Helsingin konsertit, teatterit ja pelit saavat odottaa. Saatamme käydä jossain ruokailemassa, mutta sitäkin harkitaan sitten tapaus kerrallaan. 

Toki tässä nyt odottelen sitten matkalle pääsemisen mahdollisuutta. Enhän minä mitään tavatonta reissuilua kaipaa, mutta Kreikkaanhan tässä jonkinlainen halu vielä on, kun kerran kykenee vielä laittamaan jalkaa toisen eteen. Kyllä minä ihan hyvin pärjään, vaikka en pääsisikään reissuun, mutta ainahan sitä saa toivoa. Kreikan kielen oppitunneilla toki pääsen käymään, kunhan nekin alkavat ~ vasta tammikuun lopulla.

Kuorolaulua kaipaan erikoisen paljon. Se on yksinkertaisesti niin mukavaa touhua ja siinä kokee koko ajan oppivansa uutta ja tekevänsä jotain merkityksellistä. Sosiaalista touhuahan tuo on eikä tässä mitään muuta voi kuin odotella niidenkin juttujen alkamista.

Vielä en tiedä, miten koulu jatkuu. Minähän olen alakoulussa töissä eikä tuota koronaa pidetä vieläkään erinomaisen pahana uhkana tuolle ikäporukalle, mutta jossain määrin he kai pystyvät tautia levittämään, joten sitä asiaa täytyy seurata ja käsien pesut ja maskit on oltava uutterasti hallussa.

Vielä loppusaatesanoiksi esitän toiveen lumesta. Ihan vaan sen verran, että pääsisin harjulle kiertämään lentokenttää - ei sellaisia metrien kerroksia, kiitos ei.

Olisihan tässä vielä muutakin, mutta en viitsi väsyttäjää lukijoita enkä varsinkaan kirjoittajaa, joten ei muuta kuin hyvää vuotta 2021 jokaiselle lukijalle. Voikaapa hyvin.

lumi2.jpg