Tässä helteessä ollaan vähän käyty siellä ja täällä ja enimmäkseen uimassa. Yksi lastenlapsista oli meillä pari yötä mummovaari-kylässä ja häntä käytettiin lopulta kolmessa eri paikassa uimassa, mikä luonnollisesti oli erittäin mukavaa niin lapselle kuin meillekin. Uimisen lisäksi olemme katselleet ihan paikkoja siellä ja täällä ja olemme nähneet sellaisiakin kohteita, joissa ei ole koskaan aiemmin oltu.

Sunnuntaina kävimme ihan varsinaisen virallisen syyn vuoksi Lohjalla ja samalla kertaa syömässä ihan keskustassa sijaitsevassa kivassa italialaisessa ravintolassa. Siellä oli jonkinlaista kisafiilistä, kun se futiksen loppuottelu oli tulollaan samalle illalle. Siinähän kävi huonosti, kuten olette varmaankin tietoisia.

Meiltä kun lähtee Turkuun päin ja sitten kääntyy jossain Salon kohdalla etelään päin ja löytää oikean tien eli toisin sanoen käynnistää navigaattorin, päätyy loppujen lopuksi Mathildedaleniin, jos haluaa. Miksei sitten haluaisikaan? Suuntasimme sinne tiistaiaamuna. Kyseinen paikka sijaitsee Meri-Teijon kansallispuiston kupeessa ja on vanha ruukkikylä, missä on käsityöpuoteja ja muutakin perinteistä juttua, kuten itse tehtyä olutta. Siellä on myös runsaasti majoituspaikkoja - hotelli ja mökkejä vuokrattavana. Ovat kuulemma täysin loppuunmyytyjä koko kesäksi. Toki siellä on ravintolapalveluita ja söimmekin satamassa ja sitten myöhemmin kahvit ja jätskit kivassa kahvilassa. Kuuma oli, todella hurjan kuuma ja onneksi löysimme uimarannan, jonka ihan pikkiriikkisen suolainen vesi kivasti virvoitti. Rouvan ja itseni lisäksi äsken mainittu lapsukainenkin oli mukana. Meidän lisäksi siellä oli hirveästi ihmisiä ja oli jopa vaikeaa löytää parkkipaikkaa.

matildedahl.jpg

**

Torstaina pyyhälsimme sitten Kehä III:n itäpäässä olevaan Outlet-kauppaan. Rouva osti viime viikolla eräästä firmasta laukun, jonka kiinnityssysteemi oli rikki ja niinpä kävimme vaihtamassa sen. Samalla reissulla kävimme Penni-siskon asunnolla katsomassa, josko olisi mitää postia tullut. Ja jälleen kerran oli ihan sairaan kuuma. Käsittämätön helle...

Tänään aamulla suuntasimme sitten rouvan serkun ynnä hänen vaimonsa luo päivävierailulle Lahteen. Menimme tosin saman tien "Chicagoon" saavuttuamme Heinolaan, missä nautimme aamupalaa ja ihastelimme kaunista ranta-aluetta. Oli tosi hienoa käydä Heinolassa myös kesällä, koska olen käynyt aiemmin kaksi kertaa siellä ja molemmilla kerroilla talvella, jolloin se oli aika ankea.

heinola1.jpg

Heinolasta hilppasimme vielä Lahteen ja kävimme lounaalla rannalla sijaitsevassa ravintolassa, jonka nimeä en tähän hätään muista - ehkä Lokki. Se on kuitenkin sama paikka, missä söimme ulkoruokinnassa joskus maaliskuussa, kun kävimme samaisessa kaupungissa.

Vähän vielä katseltiin ranta-aluetta ja sitten taas ajeltiin kotiin. Viikonloppuna emme mene mihinkään, koska koko ensi viikko on täynnä menoa sinne ja tänne. 

lahti1.jpg