Huomasinpa äsken, että en ole oikeastaan viikkoon kirjoittanut yhtään mitään. Enpä yksinkertaisesti ole ehtinyt. Tuossa meni pari kuukautta niin, että en ollut töissä ollenkaan, mutta palasin hommiin nyt maanantaina. Siinä vapaalla ollessain ehdin kovastikin kirjoitella, mutta nyt on mennyt se kuutisen tuntia jokaisesta päivästä siihen työhommeliin ja sitten lopun aikaa olenkin tehnyt hommia pihassa.

Viime viikonloppuna oli hieno ilma molempina päivinä ja niinpä teimme kaikenlaista tuolla takapihalla. Käytin jonkin verran raivaussahaa, lapiota  ja sitten vielä haravaa. Viime syksyn sotkuja siivoiltiin.

Uusin suurtyö kartanollamme on kasvihuoneen rakentaminen. Rouva on sitä toivonut usean vuoden ja nyt viimein saimme sen aikaiseksi. Pihamme on aika laaja, mutta ei kovin tasainen ja siksipä piti homma aloittaa kaivamalla jonkin verran kuoppaa. Kuoppaan lisäsin hiekkaa ja sitten siihen tuli kangas, joka estää rikkaruohojen kasvun. Seuraavaksi lisäsimme sellaista routaeristettä, Finnfoamia. Sitten taas hiekkaa ja perusta oli valmis.

haus1.jpg

Seuraava toimenpiteemme oli sitten laittaa nurkkiin kivilaatat, joiden päällä talo pysyy ja sitten alkoikin mökin rakennus. Kyseinen mökki on ostettu Bauhausista, eli se on ihan silkkaa palapeliä, mutta siihen on selkeät ohjeet. Rakennusmestarina toimii Aksu. Viikonloppuna pääsimme jo sen verran eteenpäin, että rungon pohja alkoi olla kunnossa.

haus2.jpg

Tuossa on hieman ollut erinäisiä kiireitä ja jäi pari päivää väliin.mutta nyt sitten tänään saatiin homma eteenpäin. Kasvihuoneessa on nyt seinät ja oviaukko. Katto jäi seuraavaan kertaan, mutta se sujunee ihan nätisti tästä eteenpäin.

DSC_0062.jpg

***********

Jos nyt, arvoisa lukija, kuvittelet, että duunit loppuivat tältä puutarhurilta, niin höpönlöyskis vaan. Meillä on pihassa parikin lahoa pajua, jotka kaatuvat kohta kovalla tuulella ja siksi ne piti kaataa ~ en minä, kutsuin oikein metsurin paikalle. Ehkä täältä vielä jotain muutakin pannaan maan tasalle, mutta annas näkee. Sahalla ja kirveellä on joka tapauksessa lähiaikoina työtä.

paju.jpg