Joka hiivatin syksy tässä omakotitalon autuudessa saa kokea melkoisen määrän valmisteluja tulevaa talvea varten. Haravointi lienee se kaikkein suurin ja ainakin hitain homma, mutta kyllä täällä täytyy kaikenlaisia muitakin touhuja tehdä.

Yksi kesän mukavimmista jutuista tuossa pihassa on grillaaminen ja kalan savustaminen. Jälkimmäistä tosin harrastetaan ympäri vuoden eli savustuspönttöä en laita talviteloille. Olen siivonnut grillin kaksi kertaa kesän aikana, mutta nyt tein sitten sen viimeisen kunnollisen putsauksen, mikä tarkoitti sitä, että otin kaikki irtoavat osat pois ja jos ne olivat tarpeeksi pieniä, vein ne sisälle keittiöön pestäväksi. Isoimmat osat työnsin sadevesiastiaan, johon otin letkulla kuumaa vettä  ja pesin ne siinä.

Itse grillin rungon sitten harjasin huolellisesti teräsharjalla ja tiskiharjalla käyttäen Fairya ja sitten huuhtelin kaikki sotkut painepesurilla. Grillistä ei silti tullut kuin uutta. Valitettava totuus on, että rasva palaa varsin tiukasti kiinni ja vaikka siitä saa suurimman osan irti, jäävät jäljet näkyviin. No, ei haittaa - siinhän on ja pääasia, että grilli toimii taas ensi vuonna.

Seuraava letunpaistopäivä taitaa olla lähellä vappua ja siihenhän ei ole kuin seitsemän kuukautta.

putsaus.jpg