Puutarha on auttamattoman kovilla. Suurin osa kasveistamme elää kestävyytensä ylärajoilla ja kaikkein pahimmin kärsinyt osa on nurmikko. Etenkin tuossa keskellä pihaa, missä auringon paiste viihtyy koko päivän, alkaa koko alue hohtaa keltaisenaan. Toki voisin kastella, mutta en halua käyttää vesijohtovettä siihen ja omaa kaivoa ei ole. Niinpä pitää odottaa pelastavaa sadetta.

Kastelemme Ulkohuoneen ja etupihan koristekasveja ja kasvihuoneen tomaatteja. Kasvihuoneessa vallitsee hyvin substrooppinen ilmasto. Järjettömän kosteaa ja hillittömän kuumaa, mutta kaipa tomaatit siitä pitävät. Ainakin melkoisen kookkaita raakileita siellä kasvaa. Kasvihuonetta on kasteltu ilmeisen riittävästi ja lämpöäkin riittää - parhaimmillaan lähellä 50 astetta.

tomaatti.jpg

Rouva haki jostain viherkaupasta kaksi pensasmustikan alkutekijää ja laitoimme ne pari päivää sitten maahan ja kuvittelemme ehkä ensi kesänä saavamme niistä saalista - ainakin jonkin verran. Saapas nähdä kuinka siinä hommassa lopulta käy.

mustikka.jpg

Metsät ja pellot ovat varmaan ihan hillittömän kuivia. Kuinka käy tämä syksynä. Saadaanko satoa viljapelloilta, juureksista jne.? Tuleeko vielä metsäpaloja? Kuinka sienten ja metsämarjojen käy? Sade pelastaisi jotain, mutta sekään ei saisi tulla myrskynä vaan sellaisena mukavana pikkusateena. Kovaa on luonnon touhu.