Koko tämän korona-ajan olemme joutuneet elämään vailla mitään erityisempia juhlia. Toki meillä viime kesänä oli Kertun ja Miksan häät ja sitten syksyllä Artturin rippijuhlat, mutta molemmissa tapauksissa koko toiminta oli kuitenkin aika lailla rajattua. Tosin en usko, että kummatkaan bileet olisivat juurikaan suuremmat olleeet, mutta varmasti hieman vapaampi meininki olisi ollut. No, ehkä ne häät olisivat olleet hieman eri tavoin organisoidut, mutta sitä minä en itse asiassa tiedä. Artturin rippikirkkoon eivät kaikki halukkaat päässeet eli siinäkin oli hieman erilainen toteutus.

Tänään seurakuntamme kanttori, Kaisa-Leena, on viettänyt juhlapäivää ja normaalisti tähän varmasti olisi kuulunut erityyppistä juhlintaa ja todennäköisesti syntymäpäiväkonsertti. Kaisa-Leenahan on urkutaiteilija, runsaasti konsertoinut taituri, joka soittaa mielellään ja taidokkaasti hyvin monipuolista urkumusiikkia. Häneltä käy  barokin, nykyajan, romantiikan ja klassisen ja siis ihan kaikkien tyylisuuntien sävelteokset ja ilohan sitä taiturin soittoa on kuunnella. 

Urkuhommien lisäksi Kaisis on myös kuoroihminen viimeisen päälle. Hän johtaa kirkkokuoroa ja on aktiivisesti Kamarikuoromme toiminnassa pääosin laulajana ja säestäjänä. Hänen miehensähän, Jorma, pääasiallisesti johtaa meitä. Jos mitä, niin kuorolaulua olen tänä aikana kaivannut ja todella paljon. Eiköhän tuo sitten toteutune syksyllä.

Tänään me joka tapauksessa juhlimme Kaisa-Leenaa ~ ei ollut maskeja eikä tavallaan välitetty turvaväleistä, mutta en silti usko, että näistä juhlista mitään tartuntaryppäitä räjähti ilmoille. Juhlimme nimittäin nykyaikaisesti. Otimme Teams-yhteyden ja homma sujui.

kl601.jpg

Vieraita oli parhaimmillaan yhtä aikaa linjoilla nelisenkymmentä, mutta uskoisin, että porrastettu juhla-aika eri viiteryhmille toimi sutjakasti ja varmaan tämän päivän aikana Kaisis on päässyt juhlimaan tätä päivää hyvinkin sadan ihmisen kanssa ~ ellei jopa enemmänkin.

Juhlaohjelmaa oli myös nähtävillä videoteitse suoraan tuossa Teamsissa. Urku-nokkis-laulukonsertto, kuvakokoelmia musisoinnin kera mm. taltiointi Kaisiksen A-tutkintokonsertista, pienen kvartetin tervehdys, Jorman henkilökohtainen laululahja - nämä ainakin ehdin nähdä. Sen aikaa, kun olin yhteydessä, kuultiin myös pieniä puheita, runoja, yksinlaulua eli loppujen lopuksi ihan niin kuin olisi ollut oikeasti bileissä.

Viime aikoina on ollut paljon keskustelua siitä, että etätyö ja etäkokoukset tulevat jäämään korona-ajan jälkeenkin. Sellaisissa jutuissa nykytekniikka varmasti toimii mainiosti. Etäkoulu ei oikein ole hyvä juttu - ainakaan se ei sovi kaikille. Sitä en sitten jaksa uskoa, että etäjuhlintakaan olisi tullut jäädäkseen.Varmasti juhlia tullaan jossain määrin striimaamaan esim. sellaisille juhlijoille, jotka eivät pääse paikalle pitkän etäisyyden tai sairauden takia, mutta totuus o varmasti sellainen, että juhliin kuuluu selkeä läsnäolo. Siis sitten kun ei enää ole näitä rajoituksia...... hyvä, kun saatiin juhlia ja muistaa Kaisista tällä tavoin.

kl602.jpg