Tammikuu

Tammikuun ilmat olivat surkeat ajatellen sitä, että oli talvi. Samanlaisena ne sitten pysyivätkin sekä tammi- että helmikuun. Lunta ja jäätä ei ollut, ei tullut ja pakkastakin oli tosi harvoin. Koko talvena käytimme lumikolaa kerran ja lumilapiota ehkä pari kertaa. Vietimme yhden päivän alkukuusta Helsingissä tutustuen mm. Kansallismuseoon, Luonnontieteelliseen museoon ja Lux Helsinkiin. Seuranamme olivat Aksu ja Kerttu. Kävin HIFK:n matsissa ja todistin kautta aikain vanhimman liigapelaajan esiintymistä jäällä - maalivahti Jan Lundell, noin minuutin ottelun lopussa. Tutustuimme Nummelassa uusiin kuntoiluportaisiin ja Menestyjien puistoon. Kävimme Irmeli siskon synttäreillä. Kuorohommat ja kreikan tunnit jatkuivat vanhaan tuttuun malliin. Töissä kävin tietenkin syksyn tapaan normaalisti. Mediassa uutisoitiin jostain rajusta viruksesta jossain kaukana Kiinassa.

Helmikuu

Jatkui ihan samaan malliin kuin tammikuukin. Hieman enemmän uutisoitiin jostain viruksesta, mutta siihen suhtauduttiin edelleen ihan kevyesti - onhan noita ollut oli ajatus. Töissä ja kuorossa käytiin. Kävelin runsaasti kuten tammikuussakin ja aloin myös käydä kuntosalilla ajamassa kuntopyörää, polkemassa crosstraineria ja kävelemässä juoksumatolla. Hiihtolomalla vietimme kolme yötä Tampereella ja tavattiin mm. ranskalaiset ystävmme ja serkkuni. Ihan kuun lopussa kävimme Palakoskella, joka sijaitsee Palajärvellä - ihan Kirkkonummen ja Vihdin rajalla. Kävimme Helsingissä, Triplassa, missä tapasimme Irmelin serkun, joka toi Irmelille ja hänen siskolleen avaimen Malagassa sijaitsevaan asuntoon, jonne siskokset olivat lähdössä heti maaliskuun alussa. Irmeli täytti vuosia ja koko perhe + sisko oli juhlimassa hänen päiväänsä. Kävimme syömässä samaisen juhlan kunniaksi Helsingissä, Vinkkelissä. Hirveän kallista, mutta hyvää.

Maaliskuu

Alkoi ihan normaalisti, niin töissä kuin harrastuksissakin. Kuun puoliväliin mennessä kuitenkin Suomea alettiin laittaa kiinni ja koulut esim. laitettiin lukkoon ja lapset siirtyivät etäopetukseen. Kaikki muutkin sisätiloissa tapahtuvat harrastukset laitettiin syrjään ja niinpä minulta jäi sitten kreikka ja kuorolaulu kokonaan. Jäljelle jäi päivittäinen kävely. Irmeli ja siskonsa pääsivät näppärästi Espanjaan, mutta sieltä pois tuleminen olikin sitten hieman kovempi juttu, joskin tapahtui ihan suunnitelman mukaan, mutta maassa oli jo aloitettu rajoitukset, kun he vielä olivat siellä. Meillä se näkyi siis lähinnä eristäytymisellä ja huolellisella käsien pesemisellä joka paikassa. Retkeilimme hieman, luimme paljon ja katsoimme telkkaria sen minkä etätöiltä ehdimme ja jaksoimme. Hyvin rauhallista oli meininki. Maaliskuussa painoni putosi ensimmäisen kerran alle 80 kiloon. Syksyllä se oli 92, kun aloitin pudotuksen, joten ihan hyvin olin päässyt vauhtiin. Käytin etäopetukseen pääasiassa Googlen Classroomia ja itse tekeminäni videoita - tolkuton homma, mutta jotain piti tehdä.

Huhtikuu
Eipä ole kauheasti mainittavaa. Kävelin paljon, tein etätöitä. Kävin silloin tällöin pikaisesti kaupassa. Lauloin pari keikkaa Facebookin striimin kautta. Etäopetus teetti runsaasti hommia. Katsottiin telkkaria ja luettiin. Irmeli kävi normaalisti omissa töissään, joskin teki myös aika paljon etäduunia kotosalla. Pääsiäisen tienoilla piilotimme suklaamunia pihaan ja lapset kävivät etsimässä niitä. Pojat hoitivat Pampulan renkaanvaihdon ja talvirenkaiden pesun.

Toukokuu
Aloin hiljalleen pyöräillä. Asetin kesätavoitteeksi 1000 kilometriä, joka sitten toteutuikin. Osallistuin netissä tehtyyn Virtuaalikuoroon ~ yli 1000 laulajaa. Essi ja lapset tulivat lettukesteille vappuna ja äitienpäivänä. Etäopetus päättyi pari viikkoa ennen koulun loppua ja koronan hieman hellitettyä otettaan, uskallettiin jo vähän liikuskella kodin ulkopuolellakin, mutta eipä me missään varsinaisesti käyty. Hyvä ystäväni ja suuri musiikkimies, Masa, kuoli juuri ennen syntymäpäiväänsä vakavan sairauden murtamana.

Kesäkuu
Koulun loputtua lähdin Kivijärvelle muutamaksi päiväksi ja asuin Loma Hoikassa pienessä sinisessä mökissä. Tapasin luokkakaverini, jota en ollut nähnyt 45 vuoteen. Oli hienot ilma. Ostimme uuden kaasugrillin ja sain sen jopa kasatuksi. Talviturkin heitin Parsilanjärvellä pian Kivijärvi-reissun jälkeen. Ajoin kunnolla ensimmäisen kerran eläissäni automaattivaihteisella autolla ~ en tykännyt. Juhannus vietettiin kotona ja Irmelin sisko oli seuranamme samoin kuin Essi ja Emma. Mitään juhanusjuhlia ei tietenkään ollut. Luin päivittäin vähintään varttitunnin kreikkaa. Pyöräilin myös melkein joka päivä. Hellettä piisasi juhannuksen molemmin puolin. Korona hellitti otettaan, mutta varovaisuudesta puhuttiin ja kaikki suuret kesätapahtumat peruutettiin. Kerttu ja Miksa menivät naimisiin kesäkuun lopulla ja juhlimme heitä pienellä porukalla. Kuun lopulla teimme sopimuksen uusista ikkunoista ja ovista ~ kallis paukku, mutta tarpeellinen joka tapauksessa.

Heinäkuu

Irmelikin pääsi lomalle ja aloitimme sen ihan kotioloissa. Emme matkustaneet käytännösä ollenkaan, koska korona oli kuitenkin olemassa. Irmeli tosin käväisi siskonsa kanssa Kotkassa muutaman yön reissulla. Kävimme Helsingissä syömässä urbaanissa siirtolapuutarhassa Aleksanterin torilla. Minä kävin Timon kuona Mäntsälässä soittelemassa ja Irmeli teki samalla keikan Tuusulanjärvelle. Vietimme perinteiseen tapaan muutaman yön LIpetissä, Vihdin opettajien mökillä. Nimenmuutokseeni tuli virallinen vahvistus ja aloin saman tien prosessin saadakseni uuden ajokortin, passin ja henkkarin. Kävimme kauniina aurinkoaamuna Karkkilan torilla.  Lähdimme kuun puolivälissä Kivijärvelle. Matkalla tutustuimme Mäntässä Serlachiuksen museoon. Kivijärvellä vietimme kaksi päivää Woodstock-hengessä soitellen ja laulellen ja mukavia puhuen. Tapasin myös vanhat tutut. Kivijärveltä ajoimme Vesannolle tapaamaan ystäviä ja heidän luonaan saimme sikamaisen hyvää kakkua. Vesannolta ajettiin Jyväskylään, missä meillä oli kerrostaloalueella airbnb-asunto vuokralla kahden yön ajan. Sieltä kävimme Arton ja Tuijan mökillä ja pälläilimme kaupungilla. Jyväskylästä lähdimme sitten Petäjävedelle Miksan äidin mökille ja ajoimme samana iltana kotiin. Loppukuun aikana haimme vielkä metsästä kohtuullisen määrän mustikoita. Irmelin sisko joutui sairaalaan.

Elokuu

En nyt mitenkään hirveästi ollut ajatellut enää töihin menemistä, mutta niin vaan palasin kouluun resurssiopettajaksi. Tällä kertaa kahteen kouluun, jotka ovat aika lähellä toisiaan. Toiseen kouluun minulle tuli 8 viikkotuntia ja toiseen 16, joten ihan täysi työviikko siitä oli luvassa. Kuorohommat eivät vieläkään päässeet alkuun ja kreikankin ajattelin lopettaa, koska Lohjan tunnit ovat perjantai-iltaisin enkä olisi jaksanut enää siihen aikaan lähteä. Lopulta valitsin Hyvinkään opiston, koska siellä tunnit ovat keskiviikkoisin alkuillasta. Kuun lopulla ystäviemme luona oli varjokrouvibileet, missä kväin laulamassa ja sitten vielä olin hääkeikalla Temppeliaukion kirkossa Hesassa erään yhtyeen kanssa. Ikkunat tulivat elokuussa ja ne saatiin yhtenä päivänä paikoilleen.

Syyskuu

Syyskuu oli aika arkista touhua. Vaihdoin pyöräilyn kävelyksi. Työhommiin totuin nopeasti. Artturi pääsi ripille ja ihan sitten kuun lopussa pidettiin vuoden viimeiset lettukestit. Kävin Hyvinkäällä kreikan tunneilla.

Lokakuu

Homma jatkui samaan malliin. Pihassa riitti haravointia - puista putosi tolkuttomasti lehtiä. Luettiin runsaasti ja katseltiin telkkaria, oli syyslomakin, mutta emme tehneet mitään kovin erikoista. Olin parilla keikalla säestämässä Hiiden Laulun esityksiä ja kävimme Kotkassa tervehtimässä eläviä ja katsomassa kuolleiden hautoja. Ostin Aksun joululahjakitaran Hesasta. Vaihdoin Pampulaan talvirenkaat. 

Marraskuu

Korona näytti hieman ottavan nousuvauhtia ja sitä sitten varottiin entisestäänkin. Niinpä kuorohommat jäivät ja lopulta myös kreikankin tunnit. USA:n pressanvaaleja seurattiin suurella innolla ja syksyn haravointihommat saatettiin päätökseen viemällä 25 säkillistä lehtiä jäteasemalle.

Joulukuu

Jouluun valmistauduttiin hyvin kevein eväin. Osaltaan siihen vaikutti korona, Irmelin siskon sairastelu ja myös Irmelin sairastelu. Niinpä emme juurikaan riehuneet joulun takia. Vähän hankittiin lahjoja ja laitettiin kevyesti joulua, mutta hyvin kevyesti. Kuoroja ja perinteisiä joulun lauluesityksiä ei tietenkään ollut, joskin kävin yhden pienen nettiin striimatun joululaulujutun laulamassa pienen porukan kanssa.

Näin se kului koronavuosi 2020.