Siis en ole pyrkimässä, vaikka laitoinkin Facebookiin moisen lupauksen ~ huhtikuun eka päivänä. Ei siinä kauan mennyt, kun ensimmäinen face-kaveri sen tajusi. No, se siitä.

Eilen sitten kävin laittamassa numeron lappuun. Saattaa nimittäin olla, että en ole paikkakunnalla varsinaisena juhlapäivänä ja eihän sitä ääntä saa jättää käyttämättä.

Nyt sitten otan kristallipallon esiin ja teen taikoja. Kerro, kerro pallukka, ken on maassa vallassa.

Gallupit lupaavat Perussuomalaisille voittoa ja niinhän siinä käy. Uskoisin heidän kannatuksensa liikkuvan 24% tienoilla. Heillä on hyvä tilanne oppositiossa ja jonkinlainen buusti päällä ja niinpä moni ihminen lähtee näistä ajatelmista liikkeelle. Niinhän tuo usein on ollut, että oppositiopuolueet saavat hieman herkemmin ääniä, jos äänestäjien arvomaailma osuu kuta kuinkin puolueen ja ehdokkaiden kanssa yhteen.

Veikkaanpä sitten kakkoseksi Kokoomusta. Vanha ja vakaa puolue on varmasti menettänyt joitakin kannattajiaan nimenomaan persuille, mutta ei mitenkään hillittömästi. 20-21% on veikkaukseni.

Kolmanneksi hiipii SDP, joka on kovilla rankan hallitusvastuun kanssa ja vaikka he Marinin johdolla ovatkin tehneet paljon onnistunutta politiikkaa, on siellä sellaisiakin asioita, jotka nakertavat suosiota. Luulenpa, että joku tuollainen 18,5% on lähellä totuutta.

Vihreät niin ikään hallituspuolueena joutuvat hieman kärsimään vastuusta, mutta vannoutuneet aatteen ystävät tulevat äänestämään omiaan ja niinpä kannatus lienee 12%:n tietämissä.

Keskustapuolue ottaa rankasti turpaan esim. viime vaaleihin verratessa. Viimeksi kuntavaaleissa kepu sai 17,5%, mutta nyt pääsee hädin tuskin 10%:iin. Uskoakseni satunnaiset kepu-äänestäjät laittavat rastin persujen tai kokoomuksen kannatukseen ja näin tuo entinen suurpuolue alkaa uhkaavasti pudota lähelle ynnä muiden joukkoon. Jos Keskusta haluaa vielä nousta suurten joukkoon takaisin, täytyy sen pystyä saamaan persuille menettämänsä äänet jollain tapaa takaisin.

Vasemmistoliitto liikkunee 8-9% tietämillä. Sosialismin pelko on liian suuri, jotta se voisi saada suurempaa kannatusta.

Loput sitten jakavat sen, mitä jää.

Katsotaan kahden viikon päästä, miten kunnallispolitiikka maassa makaa. Olinko täysin väärässä? Saa nähdä...

3k02.jpg