Suomalaisten futisurhojen taisto jatkui eilen Pietarissa. Vastassa oli Venäjä. Ennakko-odotuksia oli vähän suuntaan jos toiseenkin, mutta selkeästi niin kutsuttu suuri yleisö odotti Huuhkajien voittoa, jolla sitten olisikin jo saavutettu jatkopaikka tästä alkusarjasta.

Suomihan aloitti hyvin ja pirteästi ja niinpä Joel Pohjanpalo toimitti pallon vastustajan maaliin ihan pelin alkuminuuteilla. Valitettavasti hän oli ihan pienesti paitsiossa ja se sitten lopulta varmistui, kun tuomari pyysi videotarkistajaa analysoimaan tilannetta.

Venäjä kaiketi jossain määrin hallitsi peliä, mutta kyllä suomalaiset ihan kykenivät pelaamaan ja tekemään vastustajan alueelle hyviä hyökkäyksiä ja ihan oikeita vaaratilanteita. Venäläisten peli oli välillä aikamoista suhaamista ja niissä paikoissa olisi ehkä pitänyt pystyä tekemään maali ja vaikka parikin, mutta loppujen lopuksi pöllölinnut jäivät ihan pyöreälle nollalle.

Venäläiset pääsivät ihan ensimmäisen puoliajan lopulla tekemään maalin suomalaispuolustajien sählättyä hyökkäyksen alkutilanteen. Jossain määrin siitä kai joku kenttäpelaaja saa hieman ottaa vastuuta, joskin sitä on helppo sanoa telkkarin ääressä ja hidastuksia katsellen. Tämä maali sitten riittikin ja pisteet jäivät isännän laariin ja suomalaiset saivat poistua kunniakkaan matsin jälkeen tyhjin käsin.

Mielestäni kaikki suomalaiset kyllä pelasivat ihan hyvin. Pohjanpalo vallankin oli moneen kertaan hyvissä asemissa ja nyt Pukkikin pääsi laukaisemaan jossain määrin kohtuullisesta paikasta, mutta vailla tulosta. Hradecky oli maalillaan ihan mainio tehden ainakin yhden huippupelastuksen ja muuten sitten varma ratkaisuissaan. Venäläisten maalille hän ei voinut mitään. Sitä yläkulmapotkua ei olisi kukaan torjunut, sanoisin.

Jos Huuhkajat nyt sitten halajavat jatkopaikkaa ja miksi eivät halajaisi, pitäisi kyllä tapahtua ihme. Heidän pitäisi nimittäin vähintään pelata tasapeli Belgiaa vastaan ellei peräti voittaa. Tällä hetkellä tätä kirjoittaessani Tanska johtaa Belgiaa eka puoliajan jälkeen ja jos peli päättyy tähän, ovat kaikki lohkon joukkueet kolmessa pisteessä ja yksi peli jäljellä. Näin ollen vain voitto viimeisessä pelissä varmistaa suoran jatkopaikan. Katsotaan nyt kuitenkin tämä peli loppuun.

fudu.jpg