Olen kohtuullinen ruuanlaittaja. Toki repertuaarini on suhteellisen vaatimatonta, mutta lopputulos on saamani palautteen perusteella aina erittäin hyvä. Teen esimerkiksi jauhelihakastikkeen, makaronilaatikon, nakkisopan, kanakastikkeen ja tonnikalakastikkeen helposti ja nopsasti ja lisukkeeksi myös erinomaisen salaatin.  Sitten osaan savustaa erinomaisen hyvin, joskin se on ihan helppoa, mutta siinä on aina vaarana joko polttaa se fisu tai sitten jättää raa'aksi. Jälkikäsittelyssä suolaamisen kanssa pitää olla tarkka ja senkin olen oppinut. Muita sapuskoita olen tehnyt jo vuosikausia, mutta savustamiseen perehdyin vasta kaksi vuotta sitten, kun sain joululahjaksi savustuspöntön.

En osaa leipoa. Jos joku tekee pullataikinan, minulla riittää kärsivällisyyttä pyöritellä taikinaa tiukasti ja tehdä pieniä ja tiivitä korvapuusteja, mutta varsinaista taikinaa en ole koskaan tehnyt. Epäilen vahvasti oppivani senkin taidon. 

Eräänä päivänä tässä reipas viikko sitten halusin kokeilla, kuinka tehdään sokerikakku. Netistä ohjeet ja töihin. Kakku syntyi, mutta eihän se mitään erikoisen herkullista ollut tai oikeastaan sen koostumus oli hieman hötöisää. sen voi välttää kuulemma kiehuvalla vedellä, ja sitä aionkin seuraavalla kerralla kokeilla.

Vaihe 1 oli siis taikinan teko ja se onnistui ihan hyvin. Ennen taikinan vatkuuta voitelin kakkuvuoan voilla ja sitten ripottelin siihen kauraleseitä. Valmiin taikinan sysäsin sitten siihen vuokaan ja pötikkä 175-asteiseen uuniin ja odottamaan.

kak1.jpg

Kuten suurin piirtein kaikki tietävätkin, kakku nousee taikinaan lisätyn leivinjauheen ansiosta. Kakkutaikinaan ei siis laiteta hiivaa. Hetken aikaa siellä uunissa ollut kakku on jo aika hyvin turvonnut.

kak2.jpg

Sellaisen 40 minuuttia pidin kakkua tuolla uunissa ja kyllä se hyvin siellä paistui. Loppujen lopuksi se oli aika hötteröistä, mutta ihan syötävää, mutta ei sitä olisi oikeille vieraille viitsinyt tarjota. Essille (tytär) ja hänen lapsilleen minä sen sitten syötin.

kak3.jpg