Kevään suuri urakka eli pihan siivous on kuta kuinkin kalkkiviivoilla. Tekemistä siellä riittää aina touko- ja kesäkuussa, mutta suurin osa hommista on nyt paketissa.

Huhtikuussa leikkelimme pensaita, haravoimme ja heittelin nurmikolle kasvuaineita ja sammaleensyöjää ja kun piha vähitellen kuivui, aloitimme muut hommat. Oksia ja haravointijätettä riitti vielä viime vuoden jäljiltä kovasti ja useampi jäteasemareissu tuli tehdyksi. Pensaiden ja omenapuun siivouksesta syntyi kaksi siirtolavallista jätettä eli yhteensä yli kymmenen kuutiometriä tavaraa. Siinä erityyppiset leikkurit moottorisahasta alkaen saivat kyytiä ja kaksitahtibensa lemusi.

Kun tuossa ilmat hiljalleen lämpenivät, tyhjensimme Ulkohuoneen kokonaan, pesimme ja rouva öljysi kaikki huonekalut ja lattian, mikä on tosi kova homma, mutta sen hyvä puoli on hieno lopputulos. Tässä ollaan vielä Ulkohuoneen siivouksen alkuvaiheessa. Ulkohuone on muuten erisnimi, koska se on kesäterassimme virallinen nimi.

piha1.jpg

Suuri homma on ollut ja on edelleen sekä piha- että sisävarastojen siivous. Sen lisäksi, että monet tavaroista ovat vähän hujallaan ja hajallaan, on viime vuodesta päässyt kertymään pölyä ja hiekkaa ja kaikenlaista muutakin sotkua joka paikkaan ja niinpä niissä hommissa on kulunut paljon energiaa. Pihavaraston hyllyille on saatu järjestetyksi kaikenlaista tavaraa ja kaksi sisävarastoa on myös hyvässä mallissa. Autotallin kanssa riittää vielä uurastusta.

piha4.jpg

Nurmikko on vuosien varrella päässyt jossain määrin kärsimään vähän vaikka mistä ja vaikka olen sitä säännöllisesti ravinnut ja taistellut sammalta vastaan, on siellä edelleen paljon paikkoja, joiden kanssa täytyy tehdä kovasti työtä. Pari vuotta sitten kaadoimme isot pajut pihasta ja sitten niiden kannot raivattiin pois ja sinne jäi tietenkin isot montut. Niitä olen nyt täytellyt hiekalla, kompostilevitteellä ja kaupasta ostetulla kasvumullalla ja sitten istuttanut uutta nurmea ja hiljalleen sieltä alkaa ohut viheriöinti nostaa päätään.

piha2.jpg

Olemme nyt siis siinä vaiheessa, että kesä saa tulla ja se, mitä pihahommissa tulee eteen, saakin tulla. Kuivuus alkoi olla jo ongelmallista, mutta onneksi nyt eilen ja vielä tänäänkin sataa sen verran, että piha saa tarvitsemaansa taivaallista ravintoa tai pikemminkin juomaa ja kun taas viikonloppuna ilmeisesti paistaa ja vähän lämpeneekin, alkaa varsinainen alkavan kesän kukoistus vauhdittua.   

piha3.jpg