Nyt on mennyt täysi kuukausi siitä, kun lumimyräkkä toi päällysteen koko Suomeen ja kerralla oikein kunnolla. Siitä alkoivat pakkaset, jotka sitten ovat olleet varsin kunnioitettavat ja käytännössä lähes koko ajan kymmenen asteen lähellä ja etenkin öisin reippaasti kylmemmät. Tarkoitan siis tätä meidän kotinurkkaamme - onhan tuolla ylempänä ollut paljonkin kylmempää. Oli siinä yksi parin-kolmen päivän suoja, mutta eipä se hirväesti lumen määrään lopultakaan vaikuttanut ja siitenhän sitä satoi sen verran lisää, että olemme saaneet nauttia todella kauniista talviajanjaksosta. 

Tätä jatkui meillä päin ihan eiliseen saakka, mutta sitten tuli käännös kertaiskulla. Aamulla oli vielä kuivaa, mutta plussalla jo mentiin, ja sitten iltapäivällä keli kääntyi oikein kunnon suojaksi vesisateen kera. Kova lorina ja lirinä kävi ja lumet hupenivat hyvää vauhtia. 

Minulla on ollut tapana lapioida lumia pois ihan seinien viereltä, koska en tykkää ajatuksesta, että ne sulaisivat ihan siihen. Kyllä ne salaojien kautta varmasti valuisivat hyvinkin pois, mutta siltikin olen tykännyt vauhdittaa kevään ja kesän tuloa ja niinpä meillä on sitten jo hyvin monena talvena ollut vallihauta talon ympärillä.

lum1.jpg

Ei ollut ihan keveimmästä päästä tämä puhdistus, mutta enpä pitänyt ihmeemmin kiirettäkään ja hissukseen tämä siinä valmistui. Nämä molemmat kuvat ovat talon edestä - en viitsinyt mennä rämpimään kuvien takia talon taakse. Juuri katselin otoksia kahden vuoden takaa ja näihin samoihin aikoihin tein ihan saman duunin. Lunta oli paljon enemmän, joskin taisi olla niin, että kaikki sen talven katolle kertyneet lumet tulivat alas kertarykäisyllä. Katsotaan nyt sitten mihin suuntaan kevätilmat lähtevät vierimään. Vieläkö tulee lunta ja pakkasta vai oliko tämä tässä.

lum2.jpg