Alkukesän vehreys ja vihreys on tavallaan kesässä parasta. Kun kevään silmut aukeavat ja kasvavat puissa ja pensaissa lehdiksi, on hyvin monissa, ellei peräti kaikissa lehtipuissa ja -pensaissa vaaleanvihreät lehdet ja ne tummuvat sitten vasta joskus keskikesän aikoina. Se johtuu muistaakseni siitä, että nuo kasvit vaihtavat lehtivihreän kasvukauden aikana.

garden.jpg

Silloin kun näin juhannuksen lähestyessä on kirkkaita ja nättejä päiviä, erottuvat kukkivat kasvit erikoisen hyvin kaiken vihreyden keskeltä. Tuossa aina välillä selatessani vanhoja videoita, huomaan kuinka olen juuri tähän aikaan kesästä herkutellut kuvaamisen jalolla toiminnalla ja näin saanut mukavia otoksia.  Loppukesästä kasvit tietenkin kukkivat vähemmän ja niinpä se luonnon kirkkaus on täysin erilaista.

kukkia.jpg

Ensi viikoksi on luvattu todella lämmintä ja sateet tuntuvat loistavan poissaolollaan, mikä on kyllä huono juttu, mutta eipä tässä pystytä pilviksi ja sateiksi muuttumaan ja sopii vain toivoa, ettei kuivasta kaudesta tule liian pitkää.

Se, että säätila hiljalleen alkaa muistuttaa kesää on hyvä juttu, koska kyllähän niitä lämpimiä ilmoja täytyy olla, jotta sitten jossain kohtaa pääsee vaikkapa uimaan. Toki pääsisihän sinne nytkin, mutta kuten hyvin moni tietää, minä olen pelkästään lämpimien vesien uimari ja se lämpö tarkoittaa noin reilua 20 astetta.