Meillä on saatu kaikki eteisen vanhat tapetit irti seinistä ja nyt on sitten jo liimattu uudet tilalle. Liimattu todellakin - emme ole niitä liisteröineet, joskin tuo tapettiliima taitaa olla aika läheistä sukua perinteiselle liisterille. Erona vanhaan on se, että tämä tökötti levitetltiin seinälle suoraan, ei tapettivuodalle.

Koko homma vei aikaa reippaan pari viikkoa ja meillä oli täysin pysyvä eteissotku, mutta erinäiset työesteet ja muut kiireet ja paniikinomaisen tee se heti-duuniajatuksen puute hidastivat hommaa. Usein näissä rakennushommissa käy niin, että tulee tehdyksi kovalla tempolla aamusta iltaan ja  niinhän se homma valmistuu, mutta meillä ei nyt ollut mitään kiirettä ja toisekseen emme oikeasti panikoineet sitä sotkua. Piti jäädä myös aikaa ulkoiluun, lukemiseen, telkkarin katsomiseen, kielten opiskeluun, soittamiseen ja tietenkin lepoon ja myös töissä käyntiin. Näin vanhemmiten sitä oppii ottamaan huomattavasti rennommin tämän touhun.

Laitoin tuossa joihinkin somepalveluihini kuvia tapetoinnista ja tapetista itsestään ja kovin stereotyyppisen konservatiivisesti sain palautetta siitä, että "oletpas kova jätkä, kun rupesit tuohon hommaan." Nyt on kuitenkin tyrmättävä tämäkin väite saman tien, koska meidän perheessä se on rouva, jolla tämä taito on hyppysissä. Hän näkee ja havainnoi asiat helposti, osaa suhteuttaa paerit oikeaan kokoon ja löytää helposti oikeat kohdistukset, kun on tuollainen kuviotapetti. Voisin kuvitella osaavani laittaa yksivärisen paperin seinään, mutta tuohon kohdistukseen en lähde.

tap1.jpg

Minä tein kyllä ehkä niitä raskaimpia siivous- ja hiontahommia ja autoin tarvitessa, mutta pääasiassa pysyin pois homman edestä. 

Lopputulos on siisti ja niin hyvä kuin näin vinossa talossa voi olla. Hieman nuo jotkut vinoumat siellä näkyvät, mutta eipä tuo mitään haittaa. Jos olisimme halunneet todella suorat ja hyvin tasaiset seinät, olisi pitänyt repiä kaikki seinälevyt irti ja rakentaa seinätkin uusiksi. Ei kiitos.

Enää siis puuttuvat katto- ja lattialistat, sähköpistokkeet ja jotkut johtojen vedot. Listahommiin meille tulee ammattimies - käy nopeammin ja hänellä on pelit ja vehekset, sähkötöihin sähkömies ja nuo muutamat seiniä pitkin menevät johdot vetelen itse.

Homma valmistuu, kun valmistuu. Sitä ennen aion hiihdelllä ja tehdä muita mukavia puhdehommia.

tap2.jpg