Tänään meilläkin vaihdettiin tai tietenkin täytyy sanoa, että vaihdatettiin autoon renkaat. Tämä lokakuun loppu on usein aika epämääräinen aika noiden kelien suhteen. Lämpötilat sahailevat nollan molemmin puolin ja taivaalta saattaa auringonpaisteen ja lumimyräkän lisäksi tulla kaikkea noiden väliltä. Niinpä viisainta on hyvissä ajoin hoitaa kesäpyörät pois alta ja hankkia talvirenkulat auton alle.

rengas1.jpg

Meillä Etelä-Suomessa talviautoilu on vähän siinä ja tässä, josko pysyvästi jäisi kitkarenkaiden käyttäjäksi. Meillä on ollut yhdessä autossa kitkaset ja nehän olivat nimenomaan tällä alueella talviajossa aivan loistavat ihan paria lumikeliä lukuun ottamatta. Jos siellä juuri sataneen pakkaslumen alla on hyvä jääkerros, ovat kitkat liukkaat, mutta kyllä ovat nastatkin eli ei siinä rengasvalinta autuaaksi tee, vaan kyllä pääasiallisin liukkaan kelin varotoimi on sopiva nopeus ja rauhalliset liikkeet.

Keski-Suomen kaverit ovat kyllä nastapoikia melko vahvasti. Talvet ovat tuossa 300 kilsaa pohjoisempana yllättävän erilaisia - lunta enemmän, jäisiä teitä enemmän. Hieman eri meiningit siellä on.

Meillä siis on nastat, mutta juuri tuossa huoltamolla käydessäni juttelin asentajan kanssa ja hän piti kitkoja ihan käypänä ratkaisuna ja kyllähän tuossa rouvan kanssa puhuttiin, että nyt meillä on viimeiset nastat. Tässä Nissanissa eivät piikkirenkaat mitenkään huononna ajo-ominaisuuksia eikä rengasmeluakaan ole yhtään turhan paljon. Ihan hyvä on ajella.

Tuo meidän lähellämme oleva huoltamo on kaiken kaikkiaan loistava palveluissaan. Siellä on mukavat omistajat - noin minun ikäinen mies ja hänen poikansa ja sitten nuoria asentajia muutama. He palvelevat, juttelevat ovat ystävällisiä ja toiminta on kaiken kaikkiaan erinomaista. Heillä on myös rengassäilytys eli koko renkaiden vaihto on ensinnäkin nopea toimitus ja sitten minä jätän ne toiset renkaat  sinne, missä he pesevät ne ja vievät talveksi säilöön ja keväällä sitten tietenkin toisinpäin. Vähän siitä tarvitsee maksaa, mutta se on sen väärti. Niinpä koko hommaan kuluu aikaa noin 15 minuuttia, mikä on tietenkin äärimmäisen hyvä juttu.

rengas2.jpg