Näin korona-aikaan on oikeasti tarpeellista käydä silloin tällöin jossain muuallakin kuin töissä ja lähimarketissa. Me olemme hyvin vakaasti pyörineet täällä kotioloissa ja sitten ulkoilleet kävelyn ja hiihdon parissa, mutta siinä se touhu nyt sitten on ollut. Tylsäksihän tämä käy, jos ei mitään muuta tee. On kuitenkin huomioitava vallitseva pandeminen tilanne ja keksittävä tekemiset sen mukaisesti.

Niinpä sitten viikonloppuna ihan lähdimme katsastamaan talvista Tuusulanjärveä. Kesällähän olemme siellä käyneet, joskin yhteisestä vierailustamme on varmaan parikymmentä vuotta. Tuusulanjärven rantatien varrelta löytyy upeita nähtävyyksiä, kuten Sibeliuksen kotitalo, Ainola, Lottamuseo, Aleksis Kiven kuolinmökki ja monia muita kulturelleja kohteita. Tällä reissulla emme kylläkään käyneet kohteissa lukuun ottamatta Lottamuseota, missä kävimme päiväkahvilla.

Rantatieltä katsoen Tuusulanjärven toisella puolella on hieno luonnonkohde, Sarvikallio. Siellä emme ole koskaan aikaisemmin käyneet, joten virhe korjattiin. Upeat näkymät ja homman kruunasi kaunis talvipäivä.

tuu2.jpg

Kävimme sitten vielä illallisella Krapihovissa, joka taas on erittäin hyvä ruokailupaikka ja onhan siellä erinäisiä majoittumistiloja ja ilmeisesti koko paikka on myös otollinen kurssituksille. Ruoka oli hyvää ja ajan henkeen hyvin sopien turvajärjestelyt olivat hyvät. 

Hyvä paikka, jota voi suositella.

tuu1.jpg