Kuten jo kevään kirjoituksissani usein mainitsin, meille nousi huimaa vauhtia kasvihuone, jota rouva on toivonut ja vuosikausia. Sinne meni pohjalle hiekkaa ja foamia ja kiviä ja vaikka mitä ja sitten loppujen lopuksi Aleksanterin taidot laitettiin kehiin ja kasvihuone nousi paikoilleen huhti-toukokuun vaihteessa.

Ostimme hirveästi multaa ja sitten latasimme kasvihuoneeseen kasvulaatikot ja tyhjensimme säkkikaupalla multaa niihin. Jo maaliskuussa rouva oli laittanut taimia kasvamaan ruokasaliimme ja sitten ne taimet joskus toukokuussa siirrettiin tuonne "Tomaattitaloon".

Sinne on nyt sitten tulossa ainakin tomaatteja, avomaan kurkkua ja munakoisokin. Se, kuinka hyvin homma onnistuu, onkin sitten kokonaan toinen juttu.

DSC_0014.jpg

Ne pienet mitättömän näköiset taimet ovat nyt nousseet kattoon asti. Kun on vähänkin lämpimämpi päivä, huoneessa on äkkiä kolmisenkymmentä astetta lämmintä ja kun kasveja on kuitenkin kasteltu hyvin, saa se haihtuva vesi ja lämpö yhdessä aikaiseksi oikein kunnon substrooppisen ilmaston. Kuumaa ja kosteaa.

Saa nyt sitten nähdä, miten tuossa käy. Tällä hetkellä näyttää hyvältä.

DSC_0012.jpg