Seurasin eduskuntavaalikeskustelua. Eipä ollut yhtään minulle mieluista selittäjää koko ns. keskustelussa. Inttämistä, päällepuhumista, kyräilyä, oman erinomaisuuden hehkutusta, itsekästä vollotusta. Jos näiden keskusteluininöiden perusteella täytyisi valita joku puolue tai henkilö, jota äänestän, niin jäisipä äänestämättä ihan pelkästään puoluepamppujen surkean käytöksen takia. Vaan kyllä saa Suomen kansa nukkua puolestani rauhassa yöunensa, sillä aion toki täyttää velvollisuuteni ja käyttää demokraattisen oikeuteni - itse asiassa tänään tai viimeistään huomenna. Ehdokaskin on jo valittu eli en äänestä numeroa 313 (Aku Ankka), 007:ää, tyhjää, kirkkovenettä enkä muutakaan typerää. En aio heittäytyä lapselliseksi, vaikka puoluejohtajat vähän sinne päin kallellaan ovat olleetkin. Vähän on ikävä 70-lukua.

************

Jääkiekon pleijarit ovat taas tosissaan käynnissä. Rajut yhteenotot ovat herättäneet oikeutetusti keskustelua ja ihan ansaitusti. On surullista, että muuten niin tavattoman hieno peli kärsii ylilyönneistä. Erltyyppisiä tällejä tulee ihan sen takia, että peli on itsessään niin tavattoman nopeaa, että onnettomuuksia tulee, kun ei vaan ehditä alta pois.

Lauantain kierroksella Lukko-HIFK ottelussa Lukon kaveri tuli niistä kuuluisista puskista ja taklasi vastustajaa päähän - enemmän tai vähemmän vahingossa. Taklaus sattui huonoon kohtaan, mikä paljolti johtui siitä, että taklaaja on yli kymmenen senttiä pitempi kuin jyrätty kaveri.  Taklaaja tuli kuitenkin pimennosta eikä alle jäänyt pelimies voinut valmistautua rysäykseen. Viiden pelin pelikielto ja onneksi ei mitään sen pahempaa sattunut.

Toissa iltana HIFK-Lukko matsissa HIFK:n puolustaja tinttasi raumalaista poikittaisella kohti kasvoja ja lopputuloksena oli tietenkin vitonen ja ulosajo ja sitten kahden matsin pelikielto. Onneksi maila osui olkapäähän ja kasvoihin tuli osuma hanskasta, mutta tässäkin olisi voinut olla tragedian käsikirjoitus. Kumpikin kahakkaan osallistunut pelimies olisi voinut kuitenkin kuunnella torven soittoa, koska homma sattui jo erän päätyttyä. Pilliin oli puhallettu ja Helsingin hallin sireeni oli soinut. Raumalainen tuli kovaa vauhtia kohti tunnetusti kiivasta hesalaista, joka ei ymmärtänyt perääntyä, vaan nyt jo tiedetyin seurauksin nosti mailaansa ja silloin kolahti.

Eilen Tappara-KooKoo matsissa Tapparan puolustaja iski Kouvolan hyökkääjää maalin edessä poikttaisella suoraan niskaan. Syystä tai toisesta neljä tuomaria ei nähnyt tilanteessa mitään väärää, mikä ihmetyttää. Käsittääkseni tilannetta on katsottu joko heti tapahtuman jälkeen tai myöhemmin tilannehuoneessa ja KooKoon tehtyä asiasta uuden tutkintapyynnön, aikovat arvovaltaiset tuomarit käydä tilanteen uudestaan läpi.

************

Voice of Finland on ollut jo kauan yksi minua paljon miellyttänyt ohjelma. Se, että siinä kilpaillaan laulu- ja esiintymistaidon alalla on ikävää, koska aina siellä joku pettyy ja saattaa jopa lopettaa laulamisen, mutta toisaalta se myös antaa mahdollisuuden päästä laulu-uralla eteenpäin. Tänä vuonna kisassa on ollut hillittömän hyvä taso ja vielä en osaa yhtään edes arvella, kuka voisi olla lopullinen ääni. Saapa nähdä.

**********

Sää vaihtelee hillittömästi. Välillä aurinko on paistanut kirkkaasti pilvettömältä taivaalta ja sitten taas toisena päivänä paksut tunnetun alkoholijuoman väriset pilvet ovat pudotelleet räntää tai vettä vieden meidän korkeudelta viimeisiäkin lumia. Samaan aikaan Keski- ja Itä-Suomen korkeudella ja toki pohjoisempana sataa niin paljon lunta, että talvi ei millään meinaa päästä taittumaan. Aurinko on kuitenkin parhaimmillaan helottanut niin kirkkaana, että  meidän kattopaneelit ovat tuottaneet reippaasti sähköä ja suunta on kyllä koko ajan ylöspäin.