Onhan tämä hullua, että talvi on jo aikaa päivää mennyt ja nyt vasta pelataan talvipelien kuninkaan MM-kisoja. Koronan, Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteen ja monen sähläilyn jälkeen nämä kisat nyt sitten päätettiin pelata, vaikkakin ainakin aluksi ilman yleisöä. 

Minua ei haittaa, vaikka pelit jäivät näin pitkälle kevääseen. Samaa peliä se on ja pelataanhan NHL:ääkin vielä viikkokausia. Päälle kaatuvat kohta futiksen EM-kisat, joita en tosin aio seurata sen enmpää kuin katsomalla Suomen pelit, mutta tällaista tämä nyt on. Erilaiset sisähallit mahdollistavat talvipelien pelaamista vaikka kesällä ja päinvastoin.

Suomi on nyt pelannut USA:ta ja Kazakstania vastaan saaliinaan yksi täysaikavoitto ja taspelin jälkeen voittolaukauskisan tappio. Peli on kyllä kohtuullisesti kasassa, mutta ihan surkeaa tuo joukkueen maalintekotaito on ollut. Kazakstania vastaan laukaukset Suomelle jotain 50 vastaan 15 ja vain yhden maalin saivat värkätyksi. Paljon pitää sen taidon kohentua, että Mörkö taas pääsee nostamaan pystiä taivaita kohti. Saapas nähdä.

Tämän vuoden joukkueet ovat hieman "B-tasoisia" normaalikisoihin verrattuna. Sen näkee myös siitä, että yllättäviäkin tuloksia on nähty. Suomen lisäksi myös Venäjä, Ruotsi ja Kanada ovat jossain määrin kompuroineet.

Joka tapauksessa kisat ovat nyt ja asiaankuuluva varustus on käytössä.

suomi.jpg