Odotettu mestaruus vaihtui hillittömään pettymykseen. Viime kesänä jääkiekon asinatuntijat, lehdet, nettikirjoitukset, kaikki mahdollinen media ja some riemuitsivat HIFK:n riemumarssista mestaruuteen. Oli hankittu kovia pelimiehiä ja puheet suurenivat sitä mukaa, kun sarjan alku lähestyi. Kymmenen pelatun kierroksen jälkeen nähtiin, että ei tule onnistumaan. Olihan se aikaista, mutta jo silloin monet asiantuntijat kirjoittivat ja kertoivat haastatteluissa ihmettelevänsä IFK:n väritöntä ja mileikuvituksetonta pelaamista. Noiden alkukierrosten aikana joukkue jäi enemmän tasapeleihin ja sitten vasta jatkoaika tai voittolaukauskisa ratkaisivat pelin.

Minä näin tällä kaudella kaikki HIFK:n pelaamat 65 ottelua. Koko ajan siinä oli näkyvissä samat elementit. Pitkä päähän ja perään, yksin kuljettamista ja sitten kiekon menetys. Joukkuepelistä ei ollut mitään näkemystä. Koko ajan sitä samaa ja tottahan vastustajien valmentajat oppivat lukemaan HIFK:n suunnitelmat, kun tällainen telkkarin edessä ja silloin tällöin livenä pelejä katsomassa käynyt kannattaja sen näki.

Eilisen tappion jälkeen lehdet ja netti ovat  pullollaan kirjoituksia syistä, jotka johtivat tähän katastrofiin. Valmennus on suurin syyllinen ja urheilutoimenjohtaja sekä joukkueen hallitus. Väen vängällä on haluttu pitää kiinni "hyvä veli"-asenteesta ja on palkattu päävalmentajaksi osaamaton suosikki, joka on kyllä fanaattinen HIFK-ihminen, mutta ei se tee hänestä hyvää valmentajaa. On puhuttu ylivalmentamisesta, mikä näkyy yllätyksellisyyden puuttumisesta. Kun KalPalla meni huonosti, he päättivät tehdä asiat toisin ja se on johtanut joukkueen säälipleijareiden kautta ensin Ilveksen lomareissulle laittamiseen ja sitä kautta mitalipeleihin. Valitettavasti KalPa päätyi lohkojaon takia Tapparan mankeliin ja siellä tarvitaan nyt kyllä vikkeliä jalkoja ja yllätyksellisyyttä, mutta KalPa kykenee siihen.

Lopputulos on tämän kauden jälkeen itsestään selvä. HIFK:n täytyy vaihtaa valmentajaa ja hankkia joukkueeseen nopeampia puolustajia sekä paikata maalivahtitilanne. Isoja haasteita, mutta ne on toteutettava, jotta me fanit pääsemme näkemään muutakin kuin räpellystä runkosarjassa ja surkeaa pleijaripeliä.