Kevään ensimmäinen todella lämmin päivä oli oikein sopiva päivä aloittaa tämän kevään retkireissut lapsenlasten kanssa, sikäli kun nyt se sallitaan. 

Eilen vielä oli kylmä, mutta tänään oli jo aamulla sellainen tunne, että olemme menossa selkeästi kohti kevättä. Aamu oli pilvinen, mutta ilmavirtaus tuntui ihan erilaiselta kuin eilen ja sittenhän pilvet katosivat ja tuossa etupihalla tuntui todella lämpöiseltä. Auton mittari näytti  sitten parhaimmillaan kymmentä astetta, joten ihan kevään lämpötiloja tässä koettiin.

Menimme siis retkelle. Paistoimme makkaraa ja tikkupullia, joimme kahvia ja mehua ja vietimme mukavan leppoisaa iltapäivää. Turvavälejä oli helppo pitää ja niinhän nuo uutisoivat, että k-virus ei kovinkaan helposti leviä ulkoilmassa. Muistaakseni jo viime keväänä puhuttiin siitä, että virus on sen verran painava, että se ulkotiloissa putoaa hyvin nopeasti alaspäin eikä suinkaan leijaile tuulen mukana.

lipe.jpg

Meillä päin lumet saavat huutia näissä lämpötiloissa ainakin siellä, missä aurinko pääsee kollottamaan ihan suoraan valkoiselle pinnalle. Jos ei nyt ihan haihtumista suoraan näe, niin nuo pellot menettävät ohutta kerrostaan silmin nähden varsin nopeasti. 

Kevätpäivän tasaus napsahti viime lauantaina. Nyt seuraillaan sitten lumien ja jäiden sulamista ja muistetaan kääntää kelloa ensi viikonloppuna - pääsiäinenkin tässä koittaa.