Alkuperäisen suunnitelmani ja sovittujen juttujen vuoksi minulla piti olla kiinni, noin teoriassa, kaksi peräkkäistä viikonloppua melkoisen musisoinnin varaamana. Vuosisatamarkkinoiden keikat jouduin kuitenkin perumaan pääasiassa sairastamani flunssan takia, joskin olin ihan vetelässä kunnossa silloin vielä tuon borrelioosilääkityksen takia.

Viime viikolla vointi alkoi kuitenkin parantua ja keskiviikkona kykenin jo treenaamaan kotona ja sitten torstaina ja perjantaina treenattiin bändin kanssa. Pääsin myös kuoron treeneihin torstai-iltana eli ihan normaaliin suorituskykyyn alkoi jo olla eväitä.

Perjantai-iltana oli sitten tuossa kirkonkylän venerannassa ulkoilmatilaisuus, mikä elokuun säiden perusteella oli melkoinen uhkasuoritus. Kuten varmasti kaikki tietävät ja muistavat, taivas tarjoili aika runsaasti vesiä koko elokuun ajan ja niinpä rannan keikka oli järjestäjien taholta hyvinkin huomioitu säävarauksella. Nyt kävi niin erikoisen hassusti, että perjantaiaamun sade ja iltapäivän pilvet väistyivät ja pitkästä aikaa meillä oli kirkas ja lämmin ilma. Niinpä saimme sähköiset laitteet paikoilleen ja tuo kylämme viikon verran myöhässä ollut Venetsialaisilta toteutui.

Illan aikana paikalla oli kolme esiintyjää - ukrainalaisia laulajia vihtiläisen muusikon, Matti Tegelmanin säestämänä, Pekka Lepistö ja minä. Säestin Lepistöä pianolla ja esitimme neljä laulua. Illan aikana ilman kosteus oli selkeästä säästä huolimatta melkoinen, mikä tuntui loppuillasta siinä, että pianon koskettimet olivat niin märät, että ne piti kuivat ennen kuin kykenin soittamaan. Vähän pelottavaakin, kun kyseessä oli kuitenkin sähkösoitin. Myös kitara oli nahkea ja sitäkin kuivailin ahkerasti.

beatles.jpg

Minun oma osuuteni oli tällä kertaa keskittymistä vain yhteen musiikkityyppiin. Kyseinen laji oli vanhaa kunnon Beatlesia ja sijoittui vielä bändin alkuvuosiin ja siellähän oli pääasiallisena teemana rakkaus. Lauloin viisi biisiä ja omasta mielestäni keikka sujui oikein mainiosti.

                                                               ************************

Lauantaina meillä oli bändin kanssa synttärikeikka jossain Vantaan korvessa. Stage oli rakennettu johonkin vanhaan talliin tai vastaavaan. Siinä oli kunnon heinähattufiilis, joskaan emme soittaneet yhtään country and western tyyppistä musaa. Pidimme hyvää rytmiä koko ajan ja paikalla ollut porukka jorasi innolla ja lauloi myös mukana. Meillä oli pieniä ääniteknisiä ongelmia ja siksi päätimme palkata seuraaville keikoille miksaajan, joka sitten tässä alkuviikon aikana pienen etsinnän jälkeen onnistuikin löytymään.

band1.jpg

Meillä oli aika paljon uusia biisejä ja tässä täytyy nyt käyttää aikaa niiden ulkoa opettelemiseen. Bändin kuudesta jäsenestä viisi laulaa sekä sooloja että stemmoja ja siksi on erinomaisen hyvä saada miksaaja, joka sitten tietää, kuka laulaa sooloa ja kuka pysyy taustalla. Toki keikalla voi muiden äänien laulaja vetäytyä hieman mikrofonista, jolloin hän jää hieman solistia hiljaisemmaksi ja homma hoituu.

band2.jpg

Jokunen uusi biisi laitetaan nyt harjoitteluun, mutta pyrimme pitämään runko-ohjelmistoa kasassa emmekä suinkaan vaihda koko ohjelmistoa uusille keikoille.