Irmeli on kotoisin Kotkasta ja hänen vanhempiensa vielä eläessä kävimmekin siellä aika usein. Näin etenkin Irmelin isän kuoltua ja äidin tarvitessa enemmän hoivaa ja apua kuin aiemmin. Anoppi kylläkin sitten vietti viimeiset elinvuotensa palvelukodeissa ja niinpä käyntimäärät vähenivät jossain määrin, mutta kyllä melkein vähintäänkin kerran kuukaudessa siellä käytiin. Anoppi kuoli neljä vuotta sitten ja sen jälkeen ovatkin käynnit sitten harvenneet.

Kun meidän lapset olivat pieniä, kävimme mummon ja vaarin luona ihan selkeästi sosiaalisista syistä. Lapset tykkäsivätä touhuta siellä ja mikäs siinä. Iso piha ja talossa oli yksi huone ihan tavallaan meidän vierailuja varten. Mummo teki tosi hyvää ruokaa ja kun matkakaan ei ollut mikään kauhistuksen kanahäkki, jaksoimme käydä monta kertaa vuodessa. Kivijärvellä minun äitini luona käytiin harvemmin, mutta siellä viivyttiin sitten hieman enemmän aikaa. 

Nyt sitten teimme yhden yön reissun tuonne rouvan kotikaupunkiin. Kaksi tätiä siellä vielä elelee ja toista ehdimmekin tapaamaan. Kävimme haudoilla ja katselimme vanhoja tuttuja paikkoja. 

Yövyimme lähellä Irmelin lapsuuskotia ja myös sitä kerrostaloa, jossa hänen vanhempansa asuivat myytyään talonsa pois 90-luvun alussa. Hotelli on vanha, rikkaan miehen aikoinaan rakennuttama  talo ja sen nimi onkin nykyään Karhulan Hovi. Hieno ja vaikka vanhaa arkkitehtuuria onkin tallennettu, on talo myös modernisoitu hotellivieraille mukavaksi majapaikaksi.

hovi.jpg

*******

Kävimme Irmelin serkun ja hänen miehensä kanssa syömässä ja rupattamassa. Vaikka olen rouvan perässä ja kanssa kulkenut Kotkassa 40 vuotta on siinä lähitienoillakin paljon paikkoja, joissa en ole koskaan aiemmin eläissäni käynyt. Yksi on hieno puisto ihan siinä Karhulan (nykyään Helilä) keskustan tuntumassa. Siellä kävelimme iltapäivällä ihailemassa jokirannan kauneutta. Siistiksi oli puisto laadittu.

puisto2.jpgpuisto1.jpg

*********

Kymijoen juoksulla on komea koski, nimeltään Langinkoski. Siellä on Venäjän viimeisen keisarin mökki turistikohteena ja vaikka olenkin siinä pihassa käynyt, en ole koskaan siellä sisällä ollut. Nyt olen. Mahtava mesta oli Nikolailla ja perheellä.

ruhtmaja.jpgruhtmaja2.jpg

*******

Ajeltiin vielä kaupungin keskustassa ja käväistiin sitten Haminassa katsomassa sitä suurta lippua. Ei ollut lippu tangossa, mutta tulipa nähdyksi edes se tanko ja hieman ihailluksi Haminaa.

Tähän sitten taisivat tämän kesän lomareissut loppua ~ rouva menee maanantaina töihin....