Ihmisen on vaarallista mennä autokauppaan muka vaan katselemaan ja hieman tiedustelemaan. Yleensä sieltä lähdetään pois vasta, kun auton vaihto on päätetty. En pidä lukijaa jännityksessä, vaan tunnustan syyllisyyteni. Vaihdamme auton.

Meillähän on nyt kaksi autoa, joista toinen on vuokrattu. Oma automme on viisi vuotta vanha Nissan Pulsar ja vuokarpeli on parivuotias Toyota Yaris. Hyviä autoja molemmat, joskin Nissan on parempi ajettava, johtuen toki siitä, että siinä on vahvempi moottori, se on kooltaan isompi ja siinä on isommat renkaat. Ei Toyotassa mitään vikaa ole, mutta sillä ajetaan pääosin aika lyhyitä matkoja juuri äsken mainituista syistä johtuen. 

Uusi automme on Nissanin Qashqai N-Connecta ja se on ihan uusi. Se laitettiin tilaukseen eli saamme sen vasta keväällä - todennäköisesti huhtikuussa. Meille hitaasti mutta varmasti vanheneville ihmisille tuollainen citymaasturi on sikäli hyvä, että pääsemme sinne sisään helpommin ja ennen kaikkea ulos, koska se on hieman Pulsaria ja Yarista korkeampi.

Uudessa autossa ja siis vuoden 2022 mallissa on hillittömästi herkkuja. En tavallaan kaipaisi autoon muuta kuin vakionopeussäätimen ja ilmastoinnin, mutta tässä mallissa on kyllä vähän vaikka mitä. Jo Pulsarista ja edellisestä Notesta tuttu peruutuskamera on erinomainen juttu. Sellaisia superherkkuja ovat mm. lämmitettävä etuikkuna ja ohjauspyörä. On siinä siis vaikka mitä kaikkea, mutta en jaksa niitä tässä kohtaa ruveta tutkimaan, koska autoa ei ole tässä. Siihen on tietty parasta tutustua sittten, kun se on pihassa.

Sellaista uutta oman automme historiassa tulee olemaan, että tässä vehkeessä on automaattivaihteisto. Pulsarimme on manuaali, mutta Yaris on automaatti eli onhan meillä jo hieman asiasta kokemustakin.

Palaan asiaan sitten, kun uusi häkkyrä on pihassa.

Nissan.jpg