Jääkiekkokausi on nyt muuten ohi, mutta vielä NHL-kaukaloissa kaksi joukkuetta pelaa ihan tosissaan. Itse asiassa kolme, koska Dallas ja Vegas vielä taistelevat toisesta finaalipaikasta. Ensimmäisenhän valtasi Florida suoraan neljässä matsissa, mutta D ja V ovat tahkonneet jo viisi matsia eli ainakin yksi vielä ennen kuin tiedetään F:n vastustaja. Kannatan Dallasia ihan vaan suomalaisedustuksen takia. Heiskanen, Hintz, Hakanpää, Lindell ja Kiviranta. Floridassa palaavat Barkov, Lundell ja Luostarinen. Niinpä, jos Dallas ja Florida pääsevät loppumatseihin, tulee Stanley Cup-kannu jälleen kerran kylään tänne koti-Suomeen.

Kanada vei sitten maailmanmestaruuden, mutta hopea ja pronssi lähtivät yllätysmaille - Saksa kakkoseksi ja Latvia kolmanneksi. Pronssimatsissa pieni Baltian maa kukisti suuren USA:n, mikä ei kylläkään jääkiekossa niin suuri yllätys lopultakaan ole, koska USA lähettää kisoihin aina hieman kokemattoman ja suureen kaukaloon tottumattoman tiimin.

Suomi jäi tällä kertaa sijoille 5-8 - mikä se nyt sitten lopulta oli, on yhdentekevää, koska niitä ei varsinaisesti lasketa minkäänlaisiksi saavutuksiksi. Lehdet ja netti ovat nyt pursunneet viestejä, joiden päällimmäisin sisältö on vinkunut skandaalia. Eihän tuo lopputulos mikään häävi ole eivätkä pelit sujuneet mitenkään erikoisen hyvin, mutta skandaali on ehkä kuitenkin liioiteltua. Kyse on kuitenkin vain urheilusta eikä voitto tai tappio lopultakaan merkitse yhtään mitään esim. valtiovelan hoitoon, koulujen surkeuteen, hoitoalan työntekijäpuutteisiin, inflaatioon ja sellaisiin tärkeisiin asioihin. Urheilu on viihdettä ja joskus viihdekin voi olla huonoa. Ei sen tekeminen niin helppoa ole.

Voidaan toki syvällisemmin paneutua syihin, miksi Suomi pelasi niin huonosti. Minun silmissäni joukkuepeli hienoinen kuvioineen mätti. Pelaaminen oli hidasta ja sooloja suhattiin yhteispelin kustannuksella. Kyllähän siellä tekopaikkoja oli, mutta jotenkin ne näyttivät aina olleen hieman myöhässä ja niinpä joku vastustajan pelaajista pääsi blokkaamaan juuri ennen ratkaisevaa laukausta. Luulisin kyllä paljon Suomen MM-otteluita viime vuosina nähneiden päässeen samaan johtopäätökseen kuin minä pääsin.

Joukkue oli ihan hyvä. Monta maineikasta ja taitavaa NHL-pelaajaa ja useita Jalosen luottopelaajia viime vuosien ajoilta. Täytyy muistaa, että Suomen pudotti puolivälierässä Kanada, eilen maailmanmestaruuden hakenut joukkue eli ei siinä huonolle hävitty. Suomalaiset pelasivat hyvin, mutta jo äsken mainittu soolotaipumus ja jonkinlainen pieni viivyttely ehkä sitten vaikuttivat.  

Ensi vuonna uudet pelit ja kujeet ja niinpä Jalonen voi alkaa suunnitella uusia jekkuja ja miettiä myös uusia pelaajia, sillä kyllähän aika hiljalleen on vienyt terän noista aiempien vuosien huipuista - Anttila, Ohtamaa, Pesonen kärjessä. Suomen joukkue oli keski-iältään vanhin kisatiimeistä. Ei se mikään ikäloppuporukka ollut, mutta kyllä sinne on uutta verta saatava.

Suljen jääkiekkokansion ja näillä näkymin avaan sen syys-lokakuussa, kun liigakausi taas pääsee alkuun.