Helmikuun lopussa maahamme vyörynyt lämpöaalto ja vesisateet muuttivat ainakin täällä Etelä-Suomessa elämistä jonkin verran. Pelloilla ja metsissä hiihtely samoin kuin luonnon luisteluradoilla kiitäminen on vähintäänkin vaikeutunut, mutta hyvin hoidetuilla hiihtoradoilla on kyllä päässyt vielä sivakoimaan. 

Kevättä se on sekin, että kaksi meidän sadevesiviemäriä pääsee jäätymään. Ne ovat olleet sellaiset niin kauan kuin tässä on asuttu. Kun välillä on suojaa ja sitten pakkasta, niin väkisinhän ne jäätyvät, kun matka lähimpään ojaan ei ole mitenkään jyrkkä. Onneksi siihenkin on olemassa hyvä ratkaisu. Molemmissa viemäreissä on nimittäin sähkövastus, joka sulattaa ne varsin nopeasti. Hyvin vetävät nytkin, vaikka koko päivän on satanut vesiräntää ja lorina käy.

Lunta ei ole enää seinustoilla, koska tuossa jokin aika sitten kaivoin nuo "vallihaudat". Vettä ja räntää on satanut todellakin aika paljon ja onhan noita lätäköitä siellä ja täällä. Maantiet ja jalkakäytävät ovat  sulat ja siellä on jokseenkin kiva käydä kävelemässä. Ei tarvitse liukastella eikä kastella kovin paljon koipiaan, vaikka kulkisi lenkkareissa. 

kev2.jpg

Aurinko viihtyy horisontin päällä jo lähes 12 tuntia vuorokaudessa. Meillä nousi tänään 6.39 ja laski 18.25 ja kuten kaikki tietä(ne)vät, on lauantaina kevätpäiväntasaus ja aurinko pääsee näillä huudeilla voitolle, vaikka olisi pilven takana näkymättömissä.

Ensimmäiset kevään kasvit ovat alkaneet ihan pikkuisen näyttämään elonmerkkejä. Meidän naapurissa on etelänpuoleisella seinällä krookuksia, ja kyllä talon isäntä eilen sanoi, että vähän ne sieltä jo yrittävät nousta. Eipä tuo paljon valoa ja lämpöä tunnu kaipaavan, kun heräilee. Muuttolinnutkin ovat alkaneet kolkutella. Käymme varmaan tässä viikolla taas Vanjärvellä vilkaisemassa, olisiko siellä eloa - pari viikkoa sitten ei ollut, kun käväisimme.kevään ensimmäisellä linturetkellä.

Tälle viikolle on luvattu aurinkoa ja jonkin verran lämpöasteita, mutta öisin voi olla pakkasta ja olisiko perjantaille luvattu ihan kunnollista miinuspäivää pohjoistuulen kera. Vielä ei siis tarvitse kuvitella autoon kesärenkaita eikä farkkujen vaihtoa shortseihin.