Kevät on mukavaa aikaa, kun päivät ovat toinen toistaan valoisampia ja ilmat lämpenevät hiljalleen ja joskus vähän vauhdikkaamminkin. Tiistaina oli tosi lämmin päivä ja tuossa pihassa touhutessani alkoi oikein hiki liristä.

Kevääseen kuuluu joka vuosi enemmän tai vähemmän pihahommia. Kunhan vielä mennään hieman eteenpäin, pitää alkaa haravoida viime syksyn jäljiltä maahan jääneitä lehtiä. Itse asiassa en minä niin paljon haravoi,  vaan puhallan lehtipuhaltimella, joka kovasta metelöinnistään huolimatta on myös erittäin tehokas.

Joka kevät täytyy hieman noita risuja saada kuriin. Meillä on pihassa puita ja pensaita ja ne kasvavat itse asiassa aika vauhdikkaasti. Niinpä tänä keväänä oli taas tarpeen tarttua sopiviin katkontavälineisiin. Ostimme Irmelille nimipäivälahjaksi moottorisahan. Se on ihan perinteinen bensiinikäyttöinen härveli - ei mikään sellainen ammattimetsurin iso saha, vaan paremminkin pienimuotoiseen pihatyöhön sopiva. Keskiviikkona sitten lainasin Irmeliltä sahan ja aloitin työt omenapuun kimpussa. Hieman oli pelottavaa, kun roikuin tikapuilla käynnissä olleen sahan kanssa, mutta onneksi se on kevyt ja sitä oli helppo siirrellä yläilmoissa seistessäkin. Ihan kunnioitettava kasa tuohon sitten syntyi.

risut1.jpg

Toissapäivänä aloitin aamun pirteästi ja hiljalleen siinä sitten rupesin taistelemaan etupihan orapihlaja-aidan kanssa. Kamalaa touhua. Orapihlajarokotuksia tuli ihan reippaasti, mutta lopulta sain koko homman valmiiksi.

risut2.jpgrisut3.jpg

Vielä oli sitten saatava nuo tuhotyön tulokset tuohon siirtolavalle. Se haettiin tyhjennykseen tänään aamulla ja tuotiin tyhjänä takaisin, Noita risuja riittää.

risut4.jpg

Etupiha on nyt siisti kuin alokkaan hiukset eikä tänä kesänä tarvitse kurotella kahden metrin korkeuteen siistimään liian korkeaksi kasvanutta orapihlaja-aitaa.

risut5.jpg